StoryEditor
Obalanekadašni ponos

‘Kaštelanski staklenici‘ idu na prodaju u pola cijene: za imovinu propale tvrtke nema interesa, stotine tisuća kvadrata i dalje čekaju vlasnika

8. veljače 2020. - 21:35

Prodaja imovine tvrtke “Kaštelanski staklenici u stečaju” u prvom dražbenom krugu na elektroničkoj javnoj dražbi preko FINA-e nije uspjela jer nije bilo ponuda.

Stoga je zakazana druga dražba koja počinje 19. veljače, a završava 3. ožujka ove godine. Početna vrijednost nekretnina na kojima je upisano razlučno pravo iznosi polovicu (50 posto) njihove utvrđene vrijednosti.

Pogon Knežine sastoji se od 36 čestica zemljišta s gospodarskim zgradama, površine 243.543 kvadrata, smještenih u zoni poljoprivredne namjene.

Sve čestice se prodaju kao jedna cjelina, po početnoj cijenikupca od 43.270.002 kune, što je polovica utvrđene vrijednosti.

Predio Brnik u Splitu

Tehnološko urbanistička cjelina Resnik i Kaštela smještena je uz Zračnu luku Split. Sastoji se od 18 čestica zemlje, ukupne površine 257.249 kvadrata i to 157.256 kvadrata na Resniku i 99.919 kvadrata sjeverno od sletne staze, prema cesti Solin – Trogir.

Svih 18 čestica prodaje se kao cjelina, po početnoj cijeni od 87.965.533 kune. Valja podsjetiti da je veći dio zemljišta položen u urbanistički određenoj IS1 zoni, koja je određena potrebama zračne luke.

Pojedinačno se u Kaštel Štafiliću prodaje pet čestica zemlje, s namjenom poljoprivredne djelatnosti, ukupne površine 22.912 kvadrata. Početna cijena je 50 posto procijenjene vrijednosti koja iznosi 3.989.000 kuna.

I u Splitu, na predjelu Brnik i Sirobuja prodaje se pojedinačno pet čestica zemlje, ukupne površine 6427 kvadrata. Namjena im je građevinsko zemljište, ali su većim dijelom smještene u urbanističkom prostoru predviđenom za širenje groblja Lovrinac.

Treći krug u svibnju

U ponudi su i nekretnine na kojima nije upisano razlučno pravo koje se prodaju prikupljanjem pisanih ponuda.

Prodaje se osam čestica zemljišta i to sedam u Kaštel Štafiliću, a jedna na predjelu Brnik. Procijenjena vrijednost kvadrata navedenih parcela je 174 kune.

Do sada je održano čak sedam ročišta za prikupljanje ponuda i na svakom sljedećem ročištu početna je cijena snižena za 15 posto u odnosu na prethodno.

Tijekom veljače zainteresirani će na dostavu ponuda biti pozvani i osmi put. Početna cijena zemljišta u Kaštel Štafiliću, namijenjenog poljoprivrednoj djelatnosti, bit će oko 56 kuna po kvadratu.

Stečajni upravitelj Vedran Šeparović nije želio kalkulirati hoće li se u drugom krugu pojaviti kupac za neku od nekretnina, ipak, s obzirom na vrijednost imovine očekuje, kako nam je rekao, da će se u konačnici iz prodaje imovine uspjeti namiriti prvi viši isplatni red, to jest bruto tražbine radnika.

Utvrđene tražbine u prvom višem isplatnom redu iznose 73,6 milijuna kuna, a u drugom višem isplatnom redu 41,5 milijuna kuna, što je ukupno 115,1 milijun kuna.

Za imovinu “Kaštelanskih staklenika” koja ne bude prodana ni u drugom krugu, održat će se sljedeći, također na FINA-i, tijekom svibnja, kada će početna cijena za nekretnine iznositi četvrtinu njihove procijenjene vrijednosti.

Digitron


5 čestica zemlje u Kaštel Štafiliću prodaje se pojedinačno

22.912 kvadrata njihova je ukupna površina namijenjena poljoprivrednoj djelatnosti

3.989.000 kuna njihova je procijenjena vrijednost

50 posto procijenjene vrijednosti početna je cijena prodaje

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. srpanj 2021 07:30