StoryEditorOCM
ObalaPuna kuća pehara

Kaštelanski klub ‘Posejdon‘ juriša do vrha: Nakon hrvatskih uspjeha, ciljamo na europsko zlato!; Evo priče o ekipi

8. lipnja 2023. - 23:05

Ponosu i sreći ovih momaka gotovo pa nema kraja, no slavljenje ovogodišnjih uspjeha još će malo pričekati jer, vele nam dan pred odlazak u Španjolsku, jurišaju na skoro Europsko prvenstvo gdje žele, a šta drugo već - prvo mjesto.

Pitate se sigurno tko su sportaši koji jurišaju na europski tron?

Evo i odgovora.

Oni su ono najbolje što hrvatski pikado ima ponuditi, a dolaze iz kaštelanskog Pikado kluba "Posejdon" čije ekipe ispisuju povijest, jer ove godine ekipa "oka sokolova i mirne ruke" je osvojila gotovo sve što se moglo osvojiti. Koliko su moćni i spremni ove godine govori i podatak da se na nedavnoj završnici županijskog kupa pikado saveza prvi put dogodilo da su se dvije ekipe iz istog kluba našle u finalu. A ne zaboravimo da je ove sezone krenulo u natjecanje više od 40 ekipa. I to kakvih ekipa.

Alfa i omega kluba, Ivan Ljubas, ima razloga za ponos.

Predsjednik kluba iz Kaštel Kambelovca, kako nam pred Europsko prvenstvo u Španjolskoj na koje putuju sutra (petak), veli kako je ponosan na svoju ekipu, a kako i ne bi kad su od 2005. godine otkako se službeno natječu - poosvajali sve što se moglo osvojiti.

Gužva s peharima

Malen je bio, u šali će ekipa, cafe bar "Posejdon" u Kambelovcu, gdje ovi momci treniraju, da bi im za potrebe fotografiranja stali svi do sada osvojeni pehari, a više ih je 400 s raznih natjecanja.

- Ekipa je fenomenalna. Ima nas Kaštelana, Zvonimir Sesartić je iz Solina, a imamo članove i iz Zagreba, Velike Gorice, Županje i Drniša. Za klub igra i kapetan reprezentacije Hrvatske Vladimir Lešić, tu je Ivica Cavrić, naš Marko Janjić, Miro Buha, Josip Ljubas, Pero Ljubić i Hrvoje Mlakar. Većinom se financiramo sami, nađe se pokoji mali sponzor te Zajednica sportskih udruga iz Kaštela. Treniramo ovdje u Kambelovcu, nije lako okupit sve natjecatelje jer su to ljudi koji imaju svoje poslove i obitelji, no ipak uspijemo održavati treninge - veli nam predsjednik kluba Ivan Ljubas.

Na naš upit, što očekuju od Europskog prvenstva, odgovor je jasan: Pobjedu i osvajanje zlatnih odličja!

Najčešća bacanja prema pikadu idu u smjeru prema 3x20, potom 3x19. Ali u pravilu, gađa se sve.

U pikado svijetu znaju kazati, kad pogodiš 3x20 to ti je za gušt, ali kad pogodiš double out - e, to ti je za pobjedu i pare.

Inače, u Hrvatskoj na prvenstvima igra oko 2500 igrača.

A među njima kaštelanska ekipa ove je godine osvojila skoro sve što se osvojit moglo pa je i očekivano da za Europsko prvenstvo u Španjolskoj ekipa "Posejdona" juriša do vrha.

Želimo im bistro oko, mirnu ruku i još mirniju glavu!

image

Slavlje nakon ovogodišnjih uspjeha

PK ‘Posejdon‘/
image

Pehari kaštelanskog ‘Posejdona‘

PK ‘Posejdon‘/
image

Na ‘županijskom’ finalu su bile čak dvije ekipe ‘Posejdona’

PK ‘Posejdon‘/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 17:22