StoryEditorOCM
ObalaJAČI OD UGOSTITELJA

Kaštelanska vlast pretvorila svoju ‘Banovinu‘ u - kafić?! Nećete vjerovati koliko su službenici lani popili kave

Piše DALMACIJA SD
15. siječnja 2024. - 09:33

U bezbroj zanimljivih epiteta, možda bi se mogao i novi dodati djelatnicima gradske uprave Kaštela, a taj je da su vrsne - kavopije!

Barem se tako može iščitati iz popisa isplata, gdje je navedeno kako se u upravnoj zgradi vlasti pod Kozjakom mjesečno troši gotovo 300 eura za kavu. Naime, u posjedu smo dokumenta iz kojeg je vidljivo da je Grad Kaštela lani u šest navrata isplatio ukupno 3420 eura tvrtki "Franck", i to za 333 kilograma kave.

Ispada tako da su djelatnici koji rade u osam gradskih službi: šest upravnih odjela - za poslove Gradonačelnika i stručne poslove, za komunalno gospodarstvo i imovinu, za financije, javnu nabavu i naplatu prihoda, uz onaj za društvene djelatnosti i zajedničke poslove, kao i za prostorno uređenje i zaštitu okoliša, te za gospodarski razvoj i fondove Europske unije, uz Službu za unutarnju reviziju i Vlastiti pogon za obavljanje komunalnih djelatnosti - potroše oko kilogram i pol kave dnevno.

Gradska uprava, naime, radi od ponedjeljka do petka, pa u "normalnom" mjesecu, bez blagdana i praznika koji "padaju" izvan vikenda, ima prosječno 20 radnih dana ili 240 godišnje.

Inače, usporedbe radi od jednog kilograma kave, dobije se od 140 do 150 šalica popularnog napitka, a ako žele "razblaženu" crnu tekućinu u svojoj šalici, može se od jednog kilograma sirovine "smućkati" i 160 šalica.

Uz još jedan podatak kojeg smo dobili iz dalmatinskog kafića, a koji dobro posluje, njezini voditelji navode kako dnevno troše od kilograma do 1,3 kilograma kave, ovisno o sezonskim tržišnim zahtjevima.

Znači, ugostiteljski objekt troši dnevno kilogram kave, a djelatnici kaštelanske gradske uprave "stignu" u istom razdoblju potrošiti i do kilograma i pol sirovine.

Sve to u konačnici plaćaju građani sedam Kaštela kako bi njihovi lokalni čelnici i zaposleni u gradskoj upravi, bili – budni na svom radnom mjestu i fokusirani na predano obavljanje radnih zadataka.

Uz dodatno pitanje – tko to sve pije kavu? Samo službenici ili se koja šalica nađe i za brojne građane koji dođu u gradsku upravu?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 06:02