StoryEditorOCM
ObalaPOLICAJCI U AKCIJI

Kaštelanska umirovljenica uživala je u društvu, a onda se dogodio šok: ‘pomoćnica‘ joj je otela pozamašnu svotu novca

Piše Dalmacija SD
29. ožujka 2023. - 09:27

Policijska postaja Kaštela jučer je zaprimila prijavu krađe na štetu starije žene.

Oko 15 sati na vrata njezina stana pokucala je žena koja se predstavila kao medicinska sestra koja obilazi nepokretne osobe. Nakon njezina odlaska umirovljenica je primijetila da joj iz novčanika nedostaje oko 250 eura. U tijeku je kriminalističko istraživanje.

U cilju sprječavanja prijevara, građanima (posebice starijima) iz Policijske uprave savjetuju sljedeće:

· Ne puštajte nepoznate osobe u svoje domove, a da se prethodno pouzdano ne uvjerite o kome je riječ! Ako se predstavi kao službena osoba, tražite od nje na uvid službenu iskaznicu koju su sve osobe koje službeno postupaju dužne imati i dati vam na uvid!

Ne dajte se zavesti uvjeravanjem nepoznatih osoba, njihovim titulama i sličnim nastupima. Ne nasjedajte na upornost nepoznatih osoba koje vam po svaku cijenu žele ući u dom pod izlikom nuđenja na prodaju "po povoljnim cijenama" raznih predmeta (medicinskih pomagala npr. masažera, knjiga, posteljine, suđa, kućanskih uređaja i sličnog), zatim „bolesti“, traženja milostinje i sličnog, jer se izlažete riziku.

Kad ste sami u stanu ili kući ne stavljajte to do znanja sumnjivim osobama te zamolite nekog od susjeda da vam se pridruži. Ako ste u mogućnosti, zapišite registracijsku oznaku vozila kojim su se sumnjive osobe dovezle te njegovu boju, marku i druge karakteristične detalje vozila.

Zapamtite izgled osoba, boju kose i očiju, visinu, stas i karakteristične znakove (madeže, ožiljke, tetovaže i slično). Posumnjate li u osobe, a posebice ako je riječ o počinjenju kaznenog djela, odmah obavijestite policiju na broj 192!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2023 03:44