StoryEditor
Obalahvalevrijedna akcija

Kaštelani financijski pomažu obiteljima iz Novog Sela Glinskog

Piše Merien Ilić
12. veljače 2021. - 21:08
Oštećeni krov u Novom Selu GlinskomRobert Fajt/Cropix

Na lijepu ideju došli su planinari iz sva tri kaštelanska društva HPD Ante Bedalov, HPD Kozjak i HPD "Malačka" - Donja Kaštela koji pokreću humanitarnu akciju za pomoć Glini.

Konkretno, namjera im je financijski pomoći obiteljima iz Novog Sela Glinskog, naselja od nekih stotinjak stanovnika u općini Glina koje je stradalo u razornom potresu. Kako su kaštelanski planinari, kroz razne udruge, hitne službe ili samoinicijativno u prethodnim tjednima posjetili potresom pogođena mjesta, iz prve ruke se uvjerili u teške uvjete u kojima žive pojedine obitelji. Tako je krenula priča da se pomogne nekim obiteljima, pa su pronašli nekoliko obitelji iz Novog Sela kojima žurno treba pomoć za svakodnevne potrebe.

- Shvativši da do nekih od njih pomoć neće stići na vrijeme, a treba preživjeti dok stigne, odlučili smo pozvati članove, prijatelje i simpatizere kaštelanskih planinarskih društava da podrže ovu akciju i doniraju unutar svojih mogućnosti.

Zasad ssmo pronašli nekoliko potrebitih obitelji, a nadamo se skupiti dovoljno sredstava da se taj popis i proširi. U ovom malom mjestu živi oko 90 stanovnika, mnogo je obitelji koje su ostale bez krova nad glavom ili im kuća ima crvenu oznaku, a neki imaju velik broj djece u kućanstvu i jedva preživljavaju na jednoj plaći, tako da smo sigurni da će im svaka kuna dobro doći - kažu kaštelanski planinari koji akciju provode do 7. ožujka, nakon čega će osobno otići u Novo Selo Glinsko i uručiti obiteljima prikupljena sredstva, ravnomjerno raspodijeljena po broju članova obitelji, a o svemu će javnost izvijestiti putem Facebooka.

Za ovu akciju otvoren je posebni račun za prikupljanje donacija:

HR2924070001500013642 (OTP banka)

Primatelj: HPD Kozjak, Šetalište Gojača 13c, 21212 Kaštel Sućurac

Model: HR 99 ili 00

Poziv na broj: upisati datum uplate

Opis plaćanja: Donacija za Glinu

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2021 16:45