StoryEditor
Obalaunikatna lokacija

Još jedan dalmatinski stadion našao se u elitnom svjetskom društvu: pogledajte zašto je ekipa poznate produkcijske kuće stigla u Trogir, imali su više nego zanimljiv razlog

Piše Dalmacija SD
1. lipnja 2022. - 13:14

Trogirski stadion Batarija jedinstven je po tome što je sa čak tri strane omeđen zaštićenim spomenicima kulture, tvrđavom Kamerlengo i kulom sv. Marka sa sjeverne i južne strane, dok je zapadno od stadiona smješten Marmontov glorijet, kameni spomenik u obliku šesterokuta. Batarija je poznata kao dom Nogometnog kluba Trogir, osnovanog davne 1912.

Unikatnu lokaciju i okruženje Batarije prepoznala je i svjetski poznata produkcijska kuća CWMNIDA koja je u svoj serijal od četiri epizode „The World’s Greatest Sporting Arenas“ odlučila uvrstiti i Batariju gdje su, osim samog stadiona i njegovog unikatnog okruženja, uživo snimali i utakmicu NK Trogir protiv NK Omladinac iz Vranjica.

image
Joško Herceg


Ovo je postala svjetska atrakcija, Imoćani se boje da će im s trona skinuti Modro i Crveno jezero: ‘Dolaze naši i stranci, snimaju, zadivljeni su‘. U blizini je i ljubavna baza...

Tako se Batarija našla u društvu nekih od najpoznatijih stadiona na svijetu, kao što su Anfield u Liverpoolu, Croke Park u Dublinu, Olympic Stadium u Seoulu, Sapporo Dome u Japanu uz brojne druge.

Od Koreje do SAD-a, Njemačke, Indije, kroz programe duge čak četiri sata, ispričat će se priča o nekim od najistaknutijih sportskih mjesta na svijetu. Uz dramatične snimke i najveću produkcijsku vrijednost, produkcija putuje svijetom kako bi upoznali te spektakularne lokacije.

image
Joško Herceg

Na svom putovanju otkrivat će kulturu, povijest, arhitekturu i dizajn svakog stadiona te upoznati ljude koji oživljavaju ove nevjerojatne konstrukcije. Ovaj serijal od četiri epizode je pod pokroviteljstvom medijskih kuća BBC ALBA, S4C i TG4, JTV iz Južne Koreje i LIC iz Kine. Turistička zajednica grada Trogira je asistirala produkciji u snimanju lokacije te pružila drugu tehničku i logističku potporu.

Ovo snimanje CWMNIDA produkcijske kuće, kao i brojna druga, pozicioniraju Trogir visoko na ljestvici popularnih filmskih destinacija. Trogir svojom jedinstvenom kulturnom vrijednošću izvrsna je destinacija filmskog turizma, a Turistička zajednica će i u narednom periodu raditi na aktivnostima promocije vrijednosti Trogira i pritom privlačiti i asistirati stranim filmskim produkcijama prilikom snimanja u Trogiru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. kolovoz 2022 16:47