StoryEditor
Obalašto se događa?

Izvidi u TZ-u Makarska i dalje se odvijaju pod velom tajnosti: ‘češljanje‘ je počelo nakon anonimne prijave, istražuje se nekoliko sumnjivih poslova

Piše Dijana Turić
6. listopada 2021. - 13:24

Nakon što je Županijsko državno odvjetništvo u Splitu u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave splitsko-dalmatinske, Sektora kriminalističke policije, Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije u TZ-u Makarska od pretprošlog tjedna počelo provoditi izvide, još se ništa konkretno ne zna.

Naime, kako smo pisali, riječ je o izvidima koji su započeli zbog anonimne prijave na rad TZ-a, a paralelno s izvidima ŽDO-a, TZ Makarska ''češlja'' i inspekcija Ministarstva turizma koja provjerava sve dokumente vezane za rad Skupštine i Turističkog vijeća.

Podsjetimo, u slučaju koji istražuju ŽDO i Sektor kriminalističke policije, Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije, riječ je o izvidima koji se odnose na rad TZ-a vezan za Božićni grad, skupe, preplaćene hladnjake u novom multimedijalnom centru, ugovore s nekim makarskim tvrtkama i poljskoj tvrtki koja je za TZ izradila aplikaciju od 50 tisuća eura.

Kako nam je kazala Rene Laura, glasnogovornica Županijskog državnog odvjetništva u Splitu, odredbom članka 206. točka f. Zakona o kaznenom postupku određeno je da je postupanje tijekom izvida tajno, a tijelo koje provodi izvide može, kada to nalaže interes javnosti, o tijeku izvida izvijestiti javnost na način propisan posebnim zakonom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. kolovoz 2022 06:49