StoryEditorOCM
ObalaTUŽNA VIJEST

Iznenada preminuo mladi dalmatinski nogometni sudac i klupski tajnik. Srušio se na utakmici, pomoći nije bilo...

Piše Zadarski.hr
22. siječnja 2023. - 09:27

Tužva vijest potresla je jutros dalmatinsku nogometnu obitelj: Miro Surać, nogometni sudac, djelatnik i tajnik zadarskog kluba Nogometnog kluba "Abeceda", iznenada je preminuo.

Imao je samo 26 godina. Surać se navodno srušio na terenu gdje su ga pokušavali oživjeti, ali nisu uspjeli.  Brojni klubovi opraštaju se od njega na društvenim mrežama.

- U dubokoj boli i tuzi javljamo vijest da nas je iznenada, u 26 godini života, napustio naš tajnik Miro Surać. Cjelokupna "Abecedina" obitelj zavijena je u crno. Mirovoj obitelji i prijateljima izražavamo iskrenu sućut. Mirov lik i djelo koje je utkao u same početke djelovanja Nogometnog kluba "Abeceda", zauvijek će biti upisani u povijest kluba.

Miro naš dragi, hvala ti na svemu što si dao klubu, hvala ti na svim trenucima koje smo proveli zajedno. Hvala ti za neraskidivu ljubav i sportsko te privatno prijateljstvo. Počivaj u miru, dobri čovječe - napisali su iz njegova kluba na Facebooku.

- Teška i tužna vijest proširila se Zadarskom županijom da je u 26. godini preminuo Miro Surać. Čovjek komu je nogomet DNK identitet, čovjek koji je živio za nogomet i uz nogomet. Ne postoji osoba u sportskom kodu Zadarske županije da nije upoznala smiješak našeg Mire Suraća. Djelatnik mnogih klubova, ali posljednja ljubav kojoj je davao sebe cijelog je NK "Abeceda ZDC".

Toliko je sezala njegova ljubav da je uz obveze prema Abecedi ujedno bio delegat, sudac malog nogometa i redoviti pratitelj svih nogometnih zbivanja. Ne postoji nogometno događanje gdje nismo vidjeli Miru Suraća i karakterističan i poseban smiješak. Nažalost po sve nas upravo posljednje sto je ugledao je ono u čemu je sebe davao najviše u vidu čarobne nogometne igre.

Ali ovaj put moramo biti malo i sebicni i kazati da Miro ne pripada Abecede,nit sudačkoj organizaciji, nit delegatskoj već svima nama kojima je nogomet vise od igre. Velik je ovo gubitak za nogomet i sve nas. Miro počivaj u miru i nikad se nećemo pomiriti da je ovo zbogom, već doviđenja. Čuvali te anđeli - napisali su iz grupe Prva ŽNL Zadarska na Facebooku.

Oglasili su se i iz HNK "Zadar":

- U 26. godini iznenada nas je napustio Miro Surać, tajnik NK "Abeceda". HNK "Zadar" izražava iskrenu sućut Mirovoj obitelji i prijateljima, te našim sportskim prijateljima NK "Abeceda". Počivao u miru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. ožujak 2023 15:00