StoryEditor
ObalaŠOK U SRCU SEZONE

Iza Hloverke Novak-Srzić ostao dug od 750 tisuća kuna: primopredaja nakon 15. kolovoza, a novi direktor makarske Turističke zajednice stiže tek dogodine

29. srpnja 2021. - 21:43

U Makarskoj je veliki problem neupisane djece u vrtić "Biokovsko zvonce" pa je tako pretprošlog tjedna, uz dosadašnja 382 korisnika, upisano i 147 novih, dok ih je 80 bilo na čekanju. O vrtiću se razgovaralo i na prošlotjednom sastanku s novinarima pa je problem neupisane djece potvrdio gradonačelnik Zoran Paunović. Kako je kazao, taj problem godinama se pokušava riješiti, a rješenje je izgradnja novog dječjeg vrtića na Zelenki koji će biti dovršen do kraja godine.

- Imali smo dosta konstruktivan sastanak s ravnateljicom vrtića i vjerujem da smo blizu rješenja. Pohvalio bih i napore JU Mara, koja je zajedno s vrtićem "Biokovsko zvonce" osigurala nastavak provedbe projekta ''Zvonce za obitelj'', što će vrtiću omogućiti trećeg odgojitelja i povećanje broja djece po skupinama - kazao je Paunović, dodavši da će s rješenjem neupisane djece u vrtić izići kada se okonča cijela procedura.

image
Nije mu lako - gradonačelnik Zoran Paunović preuzet će vođenje TZ-a nakon blagdana Velike Gospe
Ivo Ravlic/Cropix


Razgovor se vodio i o Turističkoj zajednici Makarske pa je Paunović rekao kako je Hloverka Novak-Srzić, bivša direktorica TZ-a Makarske, na godišnjem odmoru do 15. kolovoza, nakon čega će se održati primopredaja, a od tada počinje teći rok od šest mjeseci koliko tu funkciju po sili zakona može obavljati predsjednik TZ-a, odnosno gradonačelnik.

- Situacija u TZ-u nije dobra, a prema našim informacijama, u dugu je 750 tisuća kuna. Nismo imali dubinsku analizu s njima, jednostavno se nismo time uspjeli baviti i svi projekti vezani za rad TZ-a stavljeni su na čekanje i zaustavljeni su, osim redovitih aktivnosti koje oni obavljaju preko turističkog Informativnog centra, kao i knjigovodstvenih stvari - rekao je Paunović.
Tema sastanka s novinarima bila je sigurna turistička sezona, a kako su kazali Zoran Paunović i njegova zamjenica Antonia Radić Brkan, svi su svjesni da će, ako sezona potraje, od toga imati više novca i privatni iznajmljivači, i hotelijeri, i ugostitelji, ali i gradska blagajna. Zato čine sve da Makarska ostane sigurna turistička destinacija.

Dogradonačelnica je podsjetila da je jedan od prvih poteza nove vlasti bio kontaktiranje s Ministarstvom turizma i otvaranje dviju novih lokacija za testiranje na COVID, koje se do tada moglo obaviti samo u organizaciji Nastavnog zavoda za javno zdravstvo. Nakon toga uslijedilo je formiranje Stožera na čelu s Marijom Čovićem, koji ostvaruje dobru komunikaciju i na županijskoj i nacionalnoj razini. To pokazuju i pojačane akcije kontrole poštovanja epidemioloških mjera, u kojima sudjeluju gradski redari, policija i inspektorat.

image
Grad je pun turista, prekid sezone donio bi golemu štetu
Ivo Ravlic/Cropix


- Generalno smo zadovoljni. I dalje ima kršenja mjera, ali manje nego prije. Krenuli smo s usmenim upozorenjima, jer držimo da ne treba kažnjavati na prvu. Nastojimo komunikacijom i dijalogom postići da takvih slučajeva bude što manje. S barom "Makarana" u kontaktu smo svaki tjedan, i njima je važno zbog poslovanja da Makarska bude sigurna zona - kazala je Radić Brkan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. kolovoz 2022 03:08