StoryEditorOCM
ObalaNESTALA CRVENA NIT

Iz dalmatinskog SDP-a se razbježala cijela organizacija, zanimljivo je čiji će dres odjenuti; oglasio se i šef stranke

Piše Sandra Barčot
2. studenog 2023. - 14:47

Uoči "superizborne 2024. godine", zahuktalo se preslagivanje unutar stranačkih redova, pa po mnogima i nije iznenađenje da cjelokupna općinska organizacija SDP-a iz Dugog Rata istupi iz članstva i napusti redove Socijaldemokratske partije!

Jednoglasnom odlukom napuštaju SDP i prelaze u redove stranke bliske svojim ideološkim smjernicama, koja je i bila utemeljena od strane bivših SDP-ovaca.

– Činimo to nakon dugog promišljanja i nezadovoljstva smjerom kojim SDP ide posljednjih godina i nedostojnim vođenjem stranke. Prateći rad naših bivših kolega, koji nakon što su bili izbačeni iz SDP-a, djeluju u saborskom Klubu zastupnika Socijaldemokrata i koji sada grade novu stranku, vidimo da oni njeguju izvorne ideale socijaldemokracije koja je iz SDP-a iščezla – navodi se u odluci koju potpisuju Marina Bratić, predsjednica SDP-a Dugi Rat, te članovi Općinskog odbora Bernardin Petrić, Željko Kalina, Zoran Kružičević i Biljana Bratić.

Ljevičari iz Donjih Poljica ističu kako im je cilj biti dio stranke koja okuplja ljevicu na hrvatskoj političkoj sceni, koja nije isključiva i koja će se "sa savezom Naša Hrvatska suprotstaviti HDZ-u i Hrvatsku vratiti na put demokracije i društvenog djelovanja u interesu cijelog naroda".

Naime, Socijaldemokrati koje predvodi Davorko Vidović nedavno su sklopili predizbornu koaliciju, prvo s HSS-om, a zatim i s Laburistima, i taj novi savez za predstojeće izbore su nazvali Naša Hrvatska.

S druge strane, Ranko Ostojić, predsjednik SDP-a Splitsko-dalmatinske županije, o odlasku dojučerašnjih stranačkih kolega iz Dugog Rata, komentira:

- Kao što je pristupanje SDP-u dobrovoljno i pojedinačno, tako je i odlazak iz stranke ili pristupanje drugoj stranci, dobrovoljno i pojedinačno, a ne kolektivno kako navode bivše kolege. Treba znati kako SDP Dugi Rat broji 36 članova. Sukladno Statutu donijet će se odluka o povjereniku i provesti novi izbori.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 18:40