StoryEditorOCM
ObalaUZBUNA U DUBROVNIKU

Istražitelji upali u stan uglednog konzervatora u Dalmaciji, bliskog suradnika HDZ-ove ministrice, evo o čemu je riječ

Piše Maja Rilović Koprivec
16. veljače 2024. - 15:46
Davor Trupković je glavni konzervator Ministarstva kulture i vršitelj dužnosti pročelnika Konzervatorskog odjela u DubrovnikuLucija Ocko/Cropix

Policija pretražuje i obiteljski dom Davora Trupkovića, glavnog konzervatora Ministarstva kulture i vršitelja dužnosti pročelnika Konzervatorskog odjela u Dubrovniku.

Na dužnost u Dubrovniku došao je početkom ove godine nakon što se Ivan Alduk, pročelnik Konzervatorskog odjela u Imotskom koji je bio privremeno ovlašten za i obavljanje tog poslala u Dubrovniku, u dogovoru s ministricom, vratio radu u svojoj matičnoj sredini. Trupković je jedan od najbližih suradnika ministrice Nine Obuljen Koržinek (HDZ).

Davor Trupković aktivno je i intenzivno, kao blizak suradnik resorne čelnice, bio uključen u posao geodeta s Ministarstvom kulture.

Vezano za današnje pretrage u Ministarstvu kulture i medija te domovima visokorangiranih osoba iz Ministarstva, Telegram je ranije neslužbeno doznao kako je u pitanju izuzimanje e-mail korespondencije te mobilnih uređaja. Osim "pretresa" doma Davora Trupkovića, doznaje se kako se provode i pretresi domova zaposlenika iz Sektora za financije te zaposlenika iz Glavnog tajništva Ministarstva.

Davor Trupković u Ministarstvo kulture došao je 2016. godine kao pomoćnik tadašnjeg ministra Zlatka Hasanbegovića. Na toj dužnosti ostao je i u mandatu Nine Obuljen Koržinek, sve do prije tri godine.

Od 2021. bio je ravnatelj Uprave za zaštitu kulturne baštine u Ministarstvu, a u veljači 2022. postao je glavni konzervator.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 03:10