StoryEditor
ObalaNAPRIJED-NAZAD

Hloverka Novak-Srzić proziva Dom zdravlja zbog ponovnog zatvaranja RTG odjela: Što nam to radite?! Makarska ne smije biti bez rendgena

4. prosinca 2020. - 13:19

Makarski Dom zdravlja nikako ne može na zelenu granu pa se tako ponovno zatvara RTG odjel, odnosno inženjerka mora koristiti godišnji odmor pa bi i Makarani i mještani Rivijere ponovno mogli ostati i bez rendgena i mamografa, dok će ultrazvuk abdomena i dojki raditi specijalisti kliničke radiologije. Ove informacije potvrdila nam je predsjednica Odbora za zdravstvo Grada Hloverka Novak-Srzić koja je ogorčena ovakvim potezom Županijskog Doma zdravlja jer isti u Makarsku ne šalje na zamjenu inženjere radiologije.

- Prema mojim informacijama, inženjerka će na godišnjem odmoru biti do 7. siječnja 2021. godine i nažalost, ova praksa s prestankom rada rendgena ponovno se nastavlja. Meni je potpuno razumljivo da zdravstveni djelatnici posebno oni koji rade tako zahtjevan posao, imaju prava na godišnji odmor, ali mi je potpuno neprihvatljivo da se ravnatelj Županijskog Doma zdravlja dr. Marko Rađa ponaša kao da se ništa ne događa ne samo s makarskim Domom zdravlja, već i sa 35 tisuća stanovnika cijele Makarske rivijere. Ovo je ponašanje koje je meni potpuno neshvatljivo i nerazumljivo i to je, izgleda, nastavljanje prakse bivšeg ravnatelja dr. Dragomira Petrica - kazuje Novak Srzić, dodavši da je takva praksa koja se ponavlja prema našem Domu zdravlja, ignorantska i nedopustiva.

Zamjenski tim

Kako kazuje, zbog zatvaranja rendgena stanovnici Makarske i cijele Rivijere morat će ići u KBC Split pa sebe dovode u opasnost zaraze koronom.

- Rendgen nam baš neće raditi sada za vrijeme gripe i korone što je zbilja grozno. Dr. Rađa bi nam trebao dati zamjenski tim inženjera koji bi mogao funkcionirati tijekom prosinca - nadodaje Novak-Srzić, koja je podsjetila na stanje našeg laboratorija koji je ostao bez magistre tako da se uzorci krvi i dalje vade u makarskom Domu zdravlja, a na analizu se šalju u KBC Split.

- Uvijek sam inzistirala na radu laboratorija koji je besprijekorno funkcionirao u vrijeme magistre, sada pok. Maje Filipeti. Danas taj laboratorij uopće ne funkcionira, a da su gospođi Adi Sapunar koju sam ja dovela u zgradu Grada, dali pravo na koncesiju, sada bismo imali riješeno pitanje laboratorija - kazuje Novak-Srzić.

Što će biti s RTG odjelom kada inženjerka ode na godišnji odmor, upitali smo ravnatelja Županijskog Doma zdravlja dr. Marku Rađu koji je kazao da makarski Dom zdravlja ne smije ostati bez inženjerke i to baš sada za vrijeme korone.

image
Dr. Marko Rađa
Joško Šupić/Cropix

- Da kojim slučajem na RTG odjelu nema inženjerke, ne bi se mogao raditi rendgen niti mamografija, a liječnici bi mogli samo napraviti ultrazvuk. Ja to neću dopustiti i u Makarsku ću poslati inženjere iz KBC-a Split tako da će i taj problem biti riješen, kazao je Rađa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2022 23:35