StoryEditorOCM
Obalapoviše stona

HGSS-ovci spasili teško ozlijeđenu ženu koja je lutala izvan planinarske staze, zbog nepristupačnog terena do bolnice prebačena helikopterom HRZ-a

Piše PSD
24. listopada 2021. - 19:55

Posada letača spašavatelja HGSS-a, u kojoj sudjeluje dvoje članova HGSS Stanice Split i jedan član HGSS Stanice Makarska, danas je u 12:05 sati dobila dojavu o teško ozlijeđenoj ženskoj osobi na području Stona, poviše sela Trnovica izvan ikakve planinarske staze ili označenih puteva, izvijestio je makarski HGSS.

Ekipa HGSS Stanice Dubrovnik na terenu je unesrećenoj osobi pružila prvu medicinsku pomoć, a budući da se radi o težim ozljedama i teškom terenu, istu su pripremili za transport helikopterom HRZ-a.

Unesrećenu osobu preuzela je ekipa letača spašavatelja u 15:25 sati te je transportirana u Dubrovnik gdje je u 15:45 sati preuzima osoblje HMP Opće bolnice Dubrovnik na daljnju obradu.

- Ovo je još jedan u nizu primjer izvrsne suradnje i velike požrtvovnosti osoblja HRZ-a i HGSS-a u pomoći potrebitima. Ovakve situacije izuzetno su stresne za unesrećene osobe, ali i za sve druge koji se uz nju nalaze. Svojom prisebnošću, pravodobnim pozivom u pomoć, brigom o unesrećenoj kolegici i podrškom koju su joj pružili do dolaska spašavatelja, ekipa planinara dala je veliki doprinos ovoj akciji spašavanja! Zbog toga im čestitamo i upućujemo najiskreniju zahvalu! - poručili su iz HGSS-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2023 06:09