StoryEditor
ObalaPRavo na potpore

Gradsko vijeće Solina donijelo novosti u programu sustava socijalne skrbi: novčanu pomoć će dobiti dvočlana obitelj s prihodom do 2900 kuna

30. srpnja 2020. - 21:32
Odluku o izmjenama u programu donijelo je solinsko Gradsko vijećeNikola Vilić/HANZA MEDIA

Solinsko Gradsko vijeće u svojim je novim odlukama, odnosno njihovim izmjenama, donijelo novosti u programu pomaganja osobama koje su u sustavu socijalne skrbi na području grada.

Visina prihoda kojom korisnik ispunjava uvjet prihoda za ostvarivanja prava povećana je u odnosu na dosadašnju.

Izmjenom Odluke o socijalnoj skrbi, određeno je tako da uvjet prihoda za ostvarivanje prava ispunjava korisnik-samac ako nema prihod viši od 2300 kuna, dvočlana obitelj ako nema prihod viši od 2900 kuna, te za svakog daljnjeg člana 700 kuna.

Do sada je za samca bilo 1200 kuna, za dvočlanu obitelj 2000 kuna, za tročlanu obitelj 2800 kuna, četveročlanu 3800, a za svakog daljnjeg člana 700 kuna.

Gradsko vijeće donijelo je i nove mjere za ostvarivanje prava u sustavu socijalne skrbi za građane koji imaju prebivalište na području grada Solina i to subvencije prijevoza redovitim studentima koji studiraju izvan grada Splita, zatim novčanu naknadu korisnicima osobne invalidnine na temelju rješenja Centra za socijalnu skrb, te potpore redovitim učenicima i studentima s invaliditetom.

Prijevoz studentima koji studiraju izvan grada Splita subvencionirat će se u iznosu povratne autobusne karte na relaciji Split – odredište studiranja – Split, za tri putovanja godišnje, dakle, početak i kraj akademske godine, te božićni ili uskrsni blagdani, a isplatit će se uplatom na žiroračun studenta, odnosno korisnika subvencije, uz popunjenu izjavu o putovanju i predočenje autobusne povratne karte.

Za akademsku godinu 2019./2020. zahtjev za ostvarivanje prava na subvenciju preostalog jednog putovanja može se podnijeti do 31. srpnja ove godine, navode iz Grada.

image
Božidar Vukičević/Hanza Media

Zahtjev za subvenciju prijevoza studentima koji studiraju izvan Splita, podnosit će se najkasnije do 31. listopada tekuće godine za svaku akademsku godinu, a za ostvarena putovanja dostavlja se izjava o putovanju kojoj se prilaže autobusna putna karta.

Obrasci zahtjeva i izjave uz koju se prilaže autobusna povratna putna karta mogu se preuzeti na stranici www.solin.hr (službeni obrasci) Upravnog odjela za javne djelatnosti ili u gradskoj upravi u Solinu, prizemlje, soba 1.18.

Nova mjera je i novčana naknada korisnicima osobne invalidnine na temelju rješenja Centra za socijalnu skrb.

Novčanu naknadu u iznosu od 150 kuna mjesečno mogu ostvariti korisnici osobne invalidnine od Centra za socijalnu skrb uz uvjet da sva primanja korisnika, ostvarena po osnovi rada, mirovine, korištenja imovine, pomoći i naknada/doplatka prema propisima iz socijalne skrbi, uključujući i iznos osobne invalidnine, kao i pomoći i naknada/doplatka prema drugim propisima, ne prelaze mjesečno iznos od 3250 kuna.

Obrazac zahtjeva za novčanu naknadu također se može preuzeti kao i za subvencije, na mrežnoj stranici Grada ili u prizemlju gradske uprave.

Davat će se, također, i potpore redovitim učenicima i studentima s invaliditetom, a provest će se početkom školske, odnosno akademske 2020./2021. godine na temelju javnog poziva.

Pravo na potporu moći će ostvariti učenici i studenti upisani u registar osoba s invaliditetom Republike Hrvatske, te oni koji ostvare ostale uvjete, prebivalište, prosjek ocjena i drugo, što će biti naznačeno u javnom pozivu i objavljeno preko službene stranice Grada, a obrasci zahtjeva i izjava se nalaze pod poveznicom Službeni obrasci Upravnog odjela za javne djelatnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

25. rujan 2020 00:50