StoryEditor
Obalazoran paunović

Gradonačelnik Makarske pisao i živima i mrtvima: ‘Želim popričati sa svima vama osobno‘; Evo što im je sve poručio...

Piše Dijana Turić
13. siječnja 2022. - 21:11

S adrese Grada Makarska, gradonačelnik Zoran Paunović Makaranima i Makarkama na kućne adrese odaslao je ''Pismo gradonačelnika'' povodom ulaska u novu 2022. godinu.

Pismo je pregled svega onoga što je Paunović napravio u zadnjih šest mjeseci-od pokrenutog projekta participativnog budžetiranja i procesa ozelenjavanja Makarske, pronalaska najboljeg idejnog rješenja uređenja Peškere i gradnje Kulturnog doma s garažom u Živkinom dvoru do izdane građevinske dozvole za Kuću Sunca i pilot projekta besplatnog prijevoza Veliko Brdo-Makarska, uvođenje Internet bankarstva, novo ustrojstvo gradske uprave te usvajanje ambicioznog proračuna, a kako nam je i sam rekao, odaslano je na 5 tisuća kućanstava.

Pismo su dobile i obitelji pokojnih Makarana koje Gradu nisu odjavile svoje pokojne pa je tako bilo slučajeva da je pismo naslovljeno na pokojnike koji među nama nisu i 10 godina. -Grad tu nije ništa kriv, već ima svoju bazu podataka i postoji mogućnost da neki pokojnici nisu odjavljeni s adrese stanovanja, kazao je Paunović. Inače, u pismu Paunović navodi svoje realizirane projekte pa tako piše da nije bilo ni trenutka odmora i mira otkad je u zahuktaloj sezoni preuzeo vođenje Grada.

- Moja svakodnevnica su susreti s građanima i poduzetnicima, kolegama iz drugih gradova i brojni međunarodni kontakti. Na redovitim sastancima četvrtkom, do sada sam primio preko 200 građana, a želja mi je da u mandatu barem jednom popričam sa svakim od vas osobno, jer sam otvoren za svaki vaš prijedlog i sugestiju. Samo tako možemo raditi u našem zajedničkom interesu, interesu Grada i svih građana-navodi među ostalim Paunović koji napominje da je iza njega tek šest mjeseci mandata, ali mu je drago da građani već prepoznaju pozitivne promjene koje je obećao u kampanji i na kojima s velikim motivom i elanom radi od prvog dana. -Ne mirujemo i ne čekamo samo da nam se dogodi turizam i bilo kakva, bolja ili lošija sezona, već radimo neumorno na brojnim projektima koji poboljšavaju život u našem gradu za sve nas, i to već danas, piše Paunović.

Kako navodi, obećao je politiku vratiti građanima i ponosan je što je odmah pokrenut projekt participativnog budžetiranja pa je sretan jer se veliki broj građana odazvao i preuzeo svoje kvartove u ruke, a kroz rad novoizabranih mjesnih odbora bit će još prilika da svi daju svoj doprinos. Tako Paunović navodi da je Grad pokrenuo proces ozelenjavanja Makarske i izradu registra svih zelenih površina, a pozvali su i brojne hortikulturne stručnjake kako bi svako novozasađeno stablo u Makarskoj imalo svoj smisao i svrhu, a ne bilo puki slučaj i kozmetička zakrpa.

Paunović najavljuje da Grad na proljeće planira organizirati međunarodni natječaj za pronalazak najboljeg idejog rješenja uređenja Peškere, a kao jednako važan projekt navodi i Kulturni dom s garažom u Živkinom dvoru čime će Makarska napokon osigurati mjesto kroz koje će se obogatiti kulturni život grada kroz cijelu godinu.

Nadalje, tu je i ishodovana građevinska dozvola za Kuću Sunca te započet proces izmjena prostornog plana. -Rast i razvoj našeg grada ne smije se mjeriti isključivo u betonu, nego moramo što bolje unaprijediti postojeća naselja i kvartove. Javni kružni prijevoz kroz cijeli grad, stvarna je potreba mnogih među nama stoga i dalje radimo na tome, a već pokrenuti pilot projekt besplatnog javnog prijevoza Veliko Brdo-Makarska, prvi je korak na tom putu, piše Paunović koji se pohvalio činjenicom da je Grad uveo Internet bankarstvo za plaćanje gradskih računa, a najavio je novo ustrojstvo gradske uprave te je kazao kako je usvojeni proračun ambiciozan, a Makarska je grad koji ga može ostvariti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2022 18:53