StoryEditorOCM
ObalaBOŽIĆ POD BIOKOVOM

Grad umirovljenicima na račun isplaćuje 50 eura, ali blagdan će biti ljepši i nezaposlenima, korisnicima naknade...

Piše Dijana Turić
17. studenog 2023. - 17:16

Za razliku od lani kada su božićnice iznosile 40 eura, ove godine će makarski umirovljenici dobiti božićnice u iznosu od 50 eura pa je tako već počela predaja zahtjeva, a cenzus za umirovljenike se nije mijenjao, već i dalje iznosi 465 eura.

Pravo na božićnicu zahvaljujući izmjenama odluke o socijalnoj skrbi iz prosinca prošle godine, sada ostvaruju i hrvatski branitelji stariji od 50 godina koji su korisnici prava na nezaposlene, nezaposleni stariji od 50 godina, korisnici prava na nacionalnu naknadu te osobe koje ostvaruju pravo na status roditelja njegovatelja ili njegovatelja za njegu djeteta s teškoćama u razvoju ili osobe s invaliditetom.

Božićnice se isplaćuju na tekući račun, za razliku od prethodnih godina kada su se dijelile u obliku poklon bonova i mogle iskoristiti jedino kod trgovca koji je izabran na javnom natječaju.

Zahtjevi se podnose do 1. prosinca Upravnom odjelu za javne potrebe i društvene djelatnosti, a mogu se preuzeti na portirnici gradske uprave ili web stranici Grada Makarske.

Kao i lani i ove godine će se korisnici božićnica morati potruditi oko dostave dokumentacije pa će tako umirovljenici uz popunjen zahtjev, morati dostaviti obostranu kopiju osobne iskaznice, odrezak od mirovine ili potvrdu banke ili HZMO-a o isplati mirovine za prethodni mjesec, a ukoliko umirovljenik ima i inozemnu mirovinu treba priložiti dokaz o visini inozemne mirovine, a ukupan zbroj mirovina ne smije prelaziti 465 eura.

Potom je potreban odrezak o iznosu inozemne mirovine (za inozemne umirovljenike) i kopija dokumenta na kojem je vidljiv IBAN i OIB umirovljenika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. studeni 2023 17:16