StoryEditorOCM
ObalaPARTNERSKI ODNOS

Grad Makarska financira tvrtku moćnog poduzetnika: ‘Apfel Areni’ plaćaju za projekcije filmova i kazališne predstave

7. ožujka 2023. - 20:38

“Apfel Arena” ili tvrtka “Apfel sport” je do sada od Grada Makarske dobila 10 tisuća eura kao naknadu za korištenje dvorane u svrhu projekcije filmova, održavanja kazališnih predstava i gradske proslave. Riječ je o dvije transakcije, od kojih je posljednja 2322 eura, a prva 1990 eura, što je 4312 eura, dok je 5743 eura koštao najam dvorane i konzumacija hrane i pića za proslavu Dana Grada.

Kako pojašnjavaju iz Grada Makarske, društvu “Apfel sport” d.o.o., sukladno potpisanom sporazumu o suradnji, Grad plaća naknadu za korištenje dvorane za svaku kinoprojekciju ili kazališnu predstavu. Naime, krajem listopada prošle godine u novootvorenoj multifunkcionalnoj dvorani sportsko-kulturnog centra “Apfel Arena” započelo je održavanje kino projekcija Kina Mediteran, koje se prikazuju tri puta tjedno tijekom cijele godine, izuzev ljetnog razdoblja, kada će se program odvijati i na gradskoj ljetnoj pozornici.

Rezultat je to dogovora Grada Makarske i društva “Apfel sport”, po kojem će Grad Makarska u predstojećem dogovorenom razdoblju izdvojiti 125 tisuća kuna za sufinanciranje kina.

image

Mijo Pašalić i Zoran Paunović za vrijeme otvaranja ‘Apfel Arene‘

Ivo Ravlić/Cropix

Nije to samo zgrada...

Grad je dogovorio suradnju s Kinom Mediteran i nakon ljetnih projekcija namjera je bila osigurati prostor za cijelu godinu, te je dvorana “Apfel Arene” logičan izbor na obostrano zadovoljstvo.

Kako je tada kazao gradonačelnik Zoran Paunović, koji je sporazum potpisao s direktorom društva “Apfel sport” Matkom Pašalićem, u kampanji su isticali važnost raznolike kulturne ponude grada i dali obećanje da će Makarskoj vratiti kino.

- Kino nije samo zgrada, kino je nezamjenjiv kulturni sadržaj koji naši građani očekuju i zaslužuju. Ovog ljeta smo s Kinom Mediteran imali uspješnu suradnju u organizaciji projekcija na pozornici ljetnog kina, a suradnju smo htjeli produljiti i na zimski period na način da se kinoprojekcije organiziraju u dvorani Arte, do izgradnje kulturnog centra.

U međuvremenu nas je Mijo Pašalić upoznao s detaljima projekta “Apfel Arene” i iskazao spremnost da se u sklopu multifunkcionalne dvorane osiguraju i uvjeti za kinoprojekcije ako će Grad na neki način sudjelovati financijski i organizacijski. Stoga smo se odlučili za partnerski odnos.

Na svečanoj sjednici u povodu Dana grada koju smo ne slučajno održali upravo u dvorani “Apfel Arene”, pohvalio sam ovako društveno odgovorno poslovanje i rekao da će Grad Makarska svim ovakvim projektima dati potporu, što ovim putem i činimo - kazao je gradonačelnik Paunović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. svibanj 2023 14:44