StoryEditor
Obalapredio vrisovci

Požar koji je sinoć buknuo iznad Omiša lokaliziran: gasilo ga je 30 vatrogasaca, izgorjelo je oko dva hektara niskog raslinja

Piše PSD
29. ožujka 2021. - 09:12
Ante Čizmić/Cropix

NOVIJE

Požar koji je sinoć buknuo iznad Omiša lokaliziran je jutros, ali je skupina vatrogasaca ostala dežurati na požarištu na kojem je izgorjelo oko dva hektara niskog raslinja, izvijestili su u ponedjeljak iz omiškoga Dobrovoljnoga vatrogasnog društva (DVD).

Požar na predjelu Vrisovci gasilo je 30 vatrogasaca sa sedam vozila, a vatra nije ugrožavala stambene objekte, rekli su omiški vatrogasci.

Nakon što je požar lokaliziran, desetak vatrogasca dežura na požarištu kako bi mogli žurno intervenirati ako bi se vatra ponovno razbuktala.

RANIJE

U nedjelju navečer oko 23 sata došlo je do požara u brdu iznad Omiša. Kako javlja Dalmacijadanas, na teren je izašlo 20 vatrogasaca DVD Omiš sa šest vozila.

– Radi se o nezgodnom terenu pa trenutno smišljamo način kako zaustaviti požar. Zbog bure prijeti opasnost od širenja, no nadamo se da neće do toga doći. Radimo sve što možemo – rekao je zapovjednik DVD Omiš, Višeslav Pešić za Dalmacija danas.

image
Ante Čizmić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2021 03:47