StoryEditorOCM
Obala‘reagirat ćemo‘

Fuchs o skandalu u OŠ ‘Strožanac‘: To što se radi je i protuzakonito. U školi se ne mogu održavati politički mitinzi

Piše Hina
2. lipnja 2023. - 12:38

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs lošim je u petak ocijenio to što se situacija u školi u Strožancu izvrće i koristi u političke svrhe, istaknuvši kako u slučaju postoji puno elemenata te da su informacije koje su se u javnosti prvotno pojavile sada dobile potpuno drugu sliku.

"Prve informacije koje su se pojavile u medijima dobile su kompletno drugu sliku", rekao je ministar novinarima nakon sjednice Vlade, upitan za komentar oprečnih informacija koje dolaze iz škole u Strožancu, gdje su učenici u srijedu bojkotirali nastavu zbog otkaza ugovora o radu razrednici Zrinki Perković Dodig.

Školski odbor donio je odluku o otkazu učiteljici nakon konferencije za novinare stranke Most na kojoj je zatraženo da se rasvijetli incident u školi kada je učenik petog razreda željeznom šipkom zaprijetio učitelju i učenicima.

Ravnateljica škole Žana Prižmić objasnila je nakon toga da je odluka o otkazu donesena zbog brojnih propusta, a učiteljica i roditelji podnijeli su prijave DORH-u zbog zataškavanja vršnjačkog nasilja u školi.

Vijeće roditelja zatražilo je objašnjenje zbog davanja otkaza učiteljici koja je upozoravala na opasnosti od vršnjačkog nasilja i prije incidenta.

Preokret u Strožancu: učiteljice nisu ‘nedužne‘? Imamo dokument: ‘Struka sumnja da su razrednice zlostavljale učenika‘

Što se događa u OŠ ‘Strožanac‘? Neke optužbe protiv nagrađivane učiteljice zvuče nevjerojatno; Umiješala se i politika

Ministar Fuchs istaknuo je da u slučaju postoji puno elemenata te da Ministarstvo prati cijelu situaciju i prikuplja informacije.

"Kada budemo imali jasnu sliku o tome što se konkretno zbivalo i tko je u stvari odgovoran. Je li to jedna osoba, dvije ili više njih, onda će Ministarstvo reagirati", rekao je dodavši da se prvo moraju dovršiti izvještaji policije i socijalne službe koji su bili na terenu.

Jako lošim smatra to što se "cijela priča" izvrće te što se obrazovanje koristi u političke svrhe, a školski prostor pretvara u političku arenu.

"To je između ostaloga i protuzakonito, pa očekujem da će se povući neke sankcije prema tome. Znate da se u prostoru škole ne mogu održavati politički mitinzi", napomenuo je ministar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 05:55