StoryEditor
ObalaJel‘ ovo realno?!

Fotografija iz dubrovačke trgovine mnoge je šokirala, nije zgodno ožednjeti u Gradu: ‘I evo razloga zašto se pitka voda iz pipe ne smije prodati korporacijama‘

Piše Dalmacija SD
19. srpnja 2022. - 15:00

Korisnik Reddita ostao je zatečen kad je u jednoj dubrovačkoj trgovini naišao na pakiranje od šest litara vode po cijeni od 102 kune.

"Jel' ovo realno", pita se autor objave.

Za većinu korisnika ova je cijena neprihvatljiva, a neki su zapodjenuli i raspravu o hrvatskom turizmu i ekonomskim zakonima.

- Koji k***c, kod mene voda 4 kune litra - javio se netko.

- I evo razloga zašto se pitka voda iz pipe ne smije prodati korporacijama - nadovezao se netko drugi.

- Kako je išlo ono s fleksibilnošću ponude i potražnje? Ima nekih proizvoda oko kojih nisi fleksibilan i platit ćeš ih koliko god koštali. Ili tako nešto - jedan od korisnika pokušao se prisjetiti lekcije iz ekonomije.

Netko drugi se pita koliki postotak ovdje ubire država.

- Za usporedbu, cijene vode u Španjolskoj. U centru Barcelone možeš kupiti litru i pol mineralne za dvije kune. U supermarketu. Deset koraka dalje imaš turistički dućan gdje ćeš platiti otprilike kao i na ovoj slici iz Dubrovnika. Netko 'gugla' i kupi jeftino, a netko se čudi - poručuje iskusni putnik.

- Svaka roba ima svoga kupca. Siguran sam da se u Dubrovniku ta ista voda može kupiti za 50 kuna, samo treba malo potražiti - suglasan je netko drugi.

Redditovac koji je podijelio fotografiju ni nakon nekoliko upita nije otkrio u kojoj je trgovini naišao na ovu ponudu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2022 22:16