StoryEditorOCM
Obala‘LUĐAK‘ NA ASFALTU

Filmska potjera na dalmatinskim cestama: policajci usred noći lovili 39-godišnjaka, a tijekom uhićenja nastao je show

Piše Zadarski.hr
22. svibnja 2023. - 12:17

Policijski službenici Policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za prisilu prema službenoj osobi.

Naime, u nedjelju, 21. svibnja u 2.45 sati u Zadru, u kontroli prometa u Ulici Bartola Kašića, vozač automobila zadarskih registracijskih oznaka se oglušio na izdanu naredbu za zaustavljanje pomoću svjetlosne stop tablice, naglo ubrzao te nastavio vožnju gradskim ulicama.

Policijski službenici su krenuli za njim te ga pokušali zaustaviti uz svjetlosne i zvučne signale, na koje naredbe se vozač oglušio nastavljajući vožnju, prolazeći kroz semaforizirano raskrižje na Obali kneza Branimira za vrijeme trajanja crvenog svjetla.

Zaustavlja se u ulici Put Bokanjca, gdje odbija izići iz vozila vrijeđajući i omalovažavajući policijske službenike koji su postupali prema njemu te pružajući aktivni otpor udarajući ih rukama i nogama.

- Nad vozačem su uporabljena sredstva prisile, a pri savladavanju je pokušao vratima automobila ozlijediti policajce, nakon čega je uhićen te priveden u prostorije policije, gdje je odbio test na prisutnost alkohola i droga u organizmu. Prilikom postupanja, lake tjelesne ozljede su zadobila trojica policijskih službenika te osumnjičeni 39-godišnjak.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je uz kaznenu prijavu zbog prisile prema službenim osobama predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Nadalje, zbog počinjenih prometnih prekršaja je prekršajno sankcioniran temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama - naglašavaju iz Policijske uprave zadarske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. prosinac 2023 04:33