StoryEditor
Obalazračne snage u akciji

Dva kanadera i helikopter gase požare u Dalmaciji: u poslijepodnevnim satima planulo u Diklu kod Zadra i Radošiću kod Sinja

21. srpnja 2021. - 17:39
Zadar, 210721. Dva kanadera su poslijepodne gasila pozar koji je buknuo u sumi koja okruzuje gradski deponij povrh predjela Diklo.Luka Gerlanc/Cropix

Dva kanadera gase požar u mjestu Diklo-Kožino u Zadarskoj županiji i jedan helikopter u mjestu Radošić u Splitsko-dalmatinskoj županiji, izvijestilo je Ministarstvo obrane u četvrtak. 

Dva kanadera iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga angažirana su u srijedu, 21. srpnja u poslijepodnevnim satima na požarištu Diklo-Kožino u Zadarskoj županiji, dok je na sanaciji požarišta u mjestu Radošić u Splitsko-dalmatinskoj županiji angažiran jedan helikopter Mi-8.

Također, u tijeku je i izviđanje protupožarnim avionom Air Tractor AT-802 na ruti Zadar-Mljet.

Od početka druge faze protupožarne sezone, od 21. lipnja do 21. srpnja 2021., zračne snage PP NOS-a OS RH sudjelovale su u gašenju 27 požara i to 11 u Šibensko-kninskoj županiji, osam u Splitsko-dalmatinskoj županiji, šest u Zadarskoj županiji te po jednog u Primorsko-goranskoj županiji i Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Također, izvršena su 22 protupožarna izviđanja protupožarnim zrakoplovima u županijama priobalja.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. srpanj 2021 23:40