StoryEditorOCM
Obalanekoliko zaključaka

‘Dosta je bilo zataškavanja!‘: burno je bilo u Strožancu, Vijeće roditelja imalo sastanak, djeca neće ni sutra u školu

Piše Mia Sesartić
31. svibnja 2023. - 21:08

Sjednica Vijeća roditelja Osnovne škole "Strožanac" održana je danas poslijepodne i glavna tema je bila "Eskalacija neugodnih događaja vezanih za vršnjačko nasilje u školi", a druga točka Uloga Vijeća roditelja i predstavnika Vijeća u radu škole.

Kako su nam kazali roditelji na sjednici nije bila prisutna ravnateljica već pedagoginja, i doneseno je nekoliko zaključaka, a među prvima da se održi nova sjednica s ravnateljicom od koje se traže odgovori i objašnjenja.

- Jedan od zaključaka jest i da se izvrši nadzor nad radom ravnateljice, propustima i negiranjem nasilja jer bilo je i drugih slučajeva. Dosta je bilo zataškavanja! Naime, pedagoginja je tijekom sjednice potvrdila kako je bilo fizičkog napada na hodniku od strane problematičnog djeteta - tvrdi nam roditelj (podaci poznati redakciji).

Navode nam kako je od njih 40-ak prisutnih gotovo većina, jedan suzdržani, bilo za smjenu predstavnice svih roditelja koja je u Školskom odboru i koja je glasala za otkaz bivše razrednice, a koja, kako navode, ne dolazi redovito na Vijeća roditelja.

- Ne želimo da nas zastupa netko tko ne dolazi i s nama nije u dogovoru, budući da je u Školskom odboru od ukupno sedam članova dvoje bilo protiv izvanrednog otkaza učiteljici Zrinki Perković Dodig, a to dvoje koji su bili protiv otkaza, riječ je naime o učiteljicama, objašnjavaju nam roditelji.

- Mi nemamo tu mogućnost odlučivanja, odnosno smjene, ali smo dali prijedlog.

Vijeće roditelja traži se da se obavi i nadzor nad asistenticom koja to nije - praktikanticom dodijeljenom djetetu s problemom u ponašanju, i traži se ukoliko sve to nije riješivo na školskoj razini, da se ide na višu razinu.

Istaknuto je kako je potrebno i kako se traži da djeca mirno završe školsku godinu, saznajemo od roditelja.

Djeca ni u četvrtak neće ići na nastavu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 16:21