StoryEditorOCM
Obalaneslužbeno

DORH je preuzeo slučaj uvale Vruja: zatraženo očitovanje i dokumentacija, podnesena je i kaznena prijava, istraga ide u dva smjera

22. srpnja 2021. - 18:22

Državno odvjetništvo bavi se aferom Vruja za koju su zaprimili jednu kaznenu prijavu.

DORH je, kako se doznaje, nedavno sudjelovalo na koordinacijskom sastanku sa svim nadležnim tijelima zaduženim za upravljanje uvalom Vruja, a zatražilo je i očitovanja te dokumentaciju od državnih tijela vezano za navodnu bespravnu gradnju u toj uvali.

Primitak zatraženih očitovanje i dokumentacije očekuje se do kraja tjedna, nakon čega će DORH analizirati slučaj i donijeti odluku o eventualnim postupcima, doznaje se iz izvora bliskih tužiteljstvu.

Neslužbeno, tužiteljstvo slučaj Vruja ne tretira kao izvid, već kao istraživanje kojim se želi zaštititi imovinski interes RH te provjeriti postoje li sumnja u počinjenje kaznenog djela.

image
Ante Čizmić/Cropix

U srijedu je ministru državne imovine Darku Horvatu proslijeđena peticija s potpisima 8000 građana za zaštitu uvale Vruja.

Podsjetimo, poduzetnik Stipe Latković već godinama uništava Vruju. Nakon što je zbog bespravne gradnje, ali i skidanja službenog znaka zabrane radova građevinske inspekcije, već platio 150.000 kuna, dobio je još jednu kaznu od 70.000 kuna.

Iz Građevinske inspekcije potvrdili su da se provode izvidi nad dijelom objekata u uvali čiju su legalizaciju prije sedam godina odobrile službe Splitsko-dalmatinske županije. Dokumentacija je to koju je zbog sumnje u zakonitost izdanih akata zatražio i DORH.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. siječanj 2023 13:29