StoryEditor
Obalapostignut sporazum

Derutna policijska postaja uredit će se i novcem Solinjana i Klišana: nakon energetske obnove objekta, u 2021. slijede i unutarnji radovi

28. listopada 2020. - 23:13
Energetska obnova postaje trebala bi se završiti početkom studenogaANTE ČIZMIĆ/HANZA MEDIA

Uređenje derutne fasade, odnosno radovi na energetskoj obnovi zgrade Policijske postaje u Solinu pokraj frekventnog raskrižja na Bilankuši, započelo je u svibnju.

Kako doznajemo iz Policijske uprave, radovi vezani uz energetsku obnovu fasade ovog objekta trebali bi biti dovršeni u predviđenom roku, a to je početak studenoga.

Uz skorašnje novo lice ovog MUP-ova objekta, raduje također dogovor i o uređenju njegove unutrašnjosti, što se planira obaviti tijekom 2021. godine.

Naime, postignut je sporazum o sufinanciranju troškova unutarnjeg uređenja interijera Policijske postaje između Ministarstva unutarnjih poslova i Grada Solina, te općina Dugopolje, Klis i Muć, a spomenuti troškovi procijenjeni su na iznos od oko 985 tisuća kuna, koje bi posredstvom svojih lokalnih "blagajni" podmirili građani koji gravitiraju toj zgradi.

– Budući da postoji zajednički javni interes za uređenje objekta radi poboljšanja organizacijskih i radnih uvjeta djelatnika Policijske postaje Solin, između MUP-a i Grada Solina, te općina Dugopolje, Klis i Muć postignut je sporazum o sufinanciranju troškova unutarnjeg uređenja. Spomenute lokalne vlasti u ovoj će godini osigurati određena financijska sredstva za potrebe obnove interijera, pri čemu će Solin platiti 150 tisuća kuna, a Dugopolje, Klis i Muć po 50 tisuća kuna, dok će preostali iznos financirati MUP – ističu iz Policijske uprave.

Da podsjetimo, Ministarstvo unutarnjih poslova prijavilo je ukupno 26 projektnih prijedloga za energetsku obnovu i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora, koji se provodi preko Ministarstva graditeljstva, a među njima je bila i Policijska postaja Solin.

Vanjsko uređenje tako uključuje sanaciju krova, energetsku obnovu pročelja sa zamjenom vanjske stolarije, sanaciju oborinske odvodnje, rekonstrukciju sustava grijanja i hlađenja, te obnovu rasvjete.

Ugovorena vrijednost radova ukupno iznosi nešto manje od 2,5 milijuna kuna, od čega se 40 posto iznosa nepovratno financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a ostatak iz državnog proračuna.

Ugovoreni rok izvođenja radova je šest mjeseci od uvođenja građevinara u posao, što bi značilo da bi projekt trebao biti dovršen početkom studenoga.

Policijska postaja Solin obuhvaća područje od 393,5 četvornih kilometara, na kojem živi oko 33 tisuće stanovnika.

Budući da se u više navrata i na sjednici Gradskog vijeća raspravljalo o malom broju policajaca koji pokrivaju ovo izuzetno veliko područje, na potezu od Solina do Crivaca i granice sa Šibensko-kninskom županijom, lokalni čelnici tada su spomenuli kako je najavljen dolazak nekoliko mladih policajaca.

Iz Policijske uprave odgovorili su nam kako su upravo ovog mjeseca na neodređeno vrijeme primljena i raspoređena dva policijska vježbenika, jer to "pridonosi učinkovitijem funkcioniranju i obavljanju policijske službe u okviru ove postaje".

Brojke i slova

985

tisuća kuna iznosi procijenjena vrijednost uređenja interijera MUP-ova objekta na Bilankuši

393
četvorna kilometra površine su u djelokrugu, odnosno na teritoriju grada Solina te općina Klis, Dugopolje i Muć

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

03. prosinac 2020 20:02