StoryEditor
Obaladere li ga dere

Olujno jugo zapljuskuje Dalmaciju, otoci ostali bez katamaranskih linija, i neki trajekti ostali uz rive. Uostalom, galerija i snimke sve govore!

Piše PSD
28. studenog 2021. - 15:08

Promjenjivo oblačno vrijeme s povremenom kišom obilježilo je nedjeljno jutro u većem dijelu priobalja. Kako smo već napisali, na području srednje i južne Dalmacije puhao je vrlo jak jugozapadni i južni vjetar.

Zbog olujnog lebića na otvorenom moru otok Lastovo već je četvrti dan u prometnoj blokadi. Zato je, u skladu s prognozom, Državni hidrometeorološki zavod objavio narančasto upozorenje za pomorce.

Premda prizori uzburkanog mora izgledaju impresivno, danas preporučujemo preskočiti nedjeljnu šetnju uz obalu i ostati u toplini doma. Oni koji su se ipak odlučili na takav pothvat, šalju nam videa i fotografije nemilosrdnog mora.

Valovi su poplavili dijelove obale. Tako su se jutros pod morem našli dijelovi Istočne obale, Matejuške i Rive. Donosimo vam i video igrališta s južne strane bazena Jadran na kojem bi se sada, umjesto nogometa, mogao igrati vaterpolo.

I naš fotoreporter Paun Paunović prošetao je obalom i zabilježio zapanjujuće fotografije. Čini se da je olujno nevrijeme zabavilo pojedince koji su jedva dočekali okušati se u preskakanju valova, osjetiti zapljuskivanje i uživo doživjeti draži podivljalog mora.

Podsjećamo, zbog olujnog vjetra u prekidu su i pojedina putovanja prema otocima. Jutros u 7 nije isplovio dvotrupac prema Veloj Luci i Splitu, dok je i trajekt ostao čvrsto privezan u luci.

U prekidu su i katamaranske linije Vis - Split i Jelsa - Bol - Split, kao i trajektna pruga između Sumartina na Braču i Makarske. Trajekt iz trogirske luke Soline isplovio je prema Drveniku Velom, ali u Drvenik Mali - neće uploviti.

Gore pogledajte fotogaleriju inspiriranog Paunovića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. srpanj 2022 16:26