StoryEditorOCM
ObalaGLAVA U TORBI

‘Cesta smrti‘ nadomak Splita u 12 godina odnijela je čak 110 života, a sada će se na opasnom pravcu ‘izbrisati‘ semafori! Dio građana smatra da je to dobar potez, ali drugi...

Piše Jakov Žarko
3. studenog 2022. - 19:30
Proširenje Magistrale i postavljanje svijetleće signalizacije značajno je poboljšalo sigurnost, ali crna točka i dalje uzima svoje žrtveVojko Bašić/Cropix

Jedno je jasno, nakon što je u promet puštena u punom profilu, dužini od nekih 14 kilometara, broj stradalih na takozvanoj "cesti smrti" kroz Kaštela drastično je smanjen.

U 12 godina prije otvaranja proširene, četverotračne Jadranske magistrale pod Kozjakom, a mnogi je i danas pamte po dva kolnička traka, uglavnom u potpunom mraku i sa stotinama (ne)legalnih priključnih putova, živote je izgubilo više od 110 ljudi.

Da se broj stradalih od njezine dogradnje i modernizacije itekako smanjio, svjedoče brojke, a one ukazuju na znatno manji broj prometnih nesreća i u njima poginulih i(li) ozlijeđenih osoba. No, koliko god imala svoje sigurnosne prednosti, pojavili su se i nedostaci.

Posebno na području Kaštel Sućurca, preciznije iznad nogometnog igrališta "Jadrana". I u smjeru sj...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 01:27