StoryEditor
ObalaDOBRA SURADNJA

‘Cemex’ vrtićima u Kaštelima i Solinu darovao 350 zaštitnih maski

23. svibnja 2020. - 19:40
Jakov Teklić

Svih jedanaest gradskih vrtića s područja Kaštela otvorili su svoja vrata za jaslične i vrtićke programe te se sukladno preporukama HZJZ-a zbog koronavirusa trebaju pridržavati određenih mjera za što im je, među ostalim, potrebna velika količina dezinfekcijskih sredstava te zaštitnih maski za sve djelatnike.

Nabavu potrebnih sredstava olakšala im je tvrtka “Cemex Hrvatska”.

Podsjetimo, u svih jedanaest kuća Dječjeg vrtića Kaštela prijavljeno je svega 50 djece za boravak u vrtiću, dok je za tjedan kasnije anketom roditelja prijavljeno 75 djece.

Prema riječima ravnateljice Ivanke Vučice, budući da polako popušta strah kod roditelja, očekuje se da će početkom lipnja u vrtićima biti puno veći broj djece, što je, kako je kazala, iznimno raduje.

- S obzirom na to da smo počeli s radom 11. svibnja, i to sve naše kuće Dječjeg vrtića Kaštela, zbog naših potreba, osjetili smo da bi nam trebalo više svih sredstava da bismo zaštitili naše odgojitelje i djecu, pa smo se obratili “Cemexu”, gdje su nam velikodušno izišli u susret. Dobili smo donaciju i sretni smo da je možemo podijeliti po našim kućama i tako biti sigurni – kazala je ravnateljica Vučica.

Donirane pakete podijelila je predstavnica “Cemexa” Marina Ostojić, koja je tom prilikom istaknula kako se nada da će im na ovaj način barem malo olakšati rad.

- Kao što nastojimo naše radnike zaštititi i omogućiti im normalan rad u uvjetima poslovanja, tako se trudimo prepoznati potrebe lokalne zajednice i izići u susret gdje možemo, omogućiti što normalniji povratak u život u ovim uvjetima u kojima sada moramo funkcionirati – kazala je Marina Ostojić.

“Cemex Hrvatska” donirao je 350 zaštitnih maski i 100 litara dezinficijensa za ruke vrtićima, a osim Kaštela donacije su dobili i u Solinu te Klisu.

image
Luka Ištuk

Dječjem vrtiću “Kaštela”, koji broji 11 kuća, donirano je 150 maski i 40 litara dezinficijensa, dok je Dječjem vrtiću “Cvrčak” iz Solina, koji broji 19 kuća, od kojih su dvije u Klisu, donirano 200 zaštitnih maski i 60 litara dezinficijensa za ruke. Vodeći se preporukom stožera da odgojno-obrazovno osoblje ne nosi maske, one su namijenjene pomoćnom osoblju u vrtićima.

- Osim što u skladu s preporukama nadležnih službi nastojimo koliko je god moguće normalizirati vlastiti rad, nastojimo isto tako pomoći i našim zajednicama da što bolje premoste ovo razdoblje povratka u uobičajeni životni ritam.

U razgovoru sa stožerom civilne zaštite i vrtićima, saznali smo koje su njihove potrebe kako bi se rad vrtića odvijao neometano, a djeca i osoblje bili sigurniji od zaraze koronavirusom.

Vjerujem da će im ova donacija u tome bar malo pomoći - rekao je Velimir Vilović, direktor “Cemexa Hrvatska”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

19. rujan 2020 10:30