StoryEditorOCM
ObalaPOGLED IZ OPORBE

Čačić o Pelješkom mostu: ‘Ta glumatanja još od Tuđmanovih vremena podsjećaju nas da HDZ zapravo nikad nije imao gotov projekt. Trebalo je iza njih očistiti...‘

26. srpnja 2022. - 19:05

Nekadašnji ministar infrastrukture Radimir Čačić, itekako je zaslužan što su autocestom povezani Zagreb i Split. On je taj koji je svojski 'potegao' za ovaj projekt u ključnom trenutku. Što misli o izgradnji Pelješkog mosta?

- Izgleda fascinatno. Jednostavno je prekrasan. Ispada da je ono, mogu čak reći i bezobrazno traženje susjedne BiH da se most diže praktički do visine jednog cityja, učinilo most u estetskom smislu sjajnim. Sad ima jedan luk koji mu je dao na ljepoti jer nisam sklon onim davnim, 'flat' mostovima - kazao je Čačić pa opleo po bivšem koalicijskom partneru - HDZ-u.

- Ta glumatanja još od Tuđmanovih vremena podsjećaju nas da HDZ zapravo nikad nije otvarao most jer nije imao gotov projekt, a o novcima da ne govorim. Zato je sve to trebalo iza njih očistiti i spužvom prebrisati, napraviti ozbiljan, realan projekt, pa dogovoriti finaciranje iz Europe. Zbog svega toga je odluka iz 2012. godine kad smo praktički došli na 'čistu ploču' - bila ključna. Sve ovo kasnije je ozbiljan posao, ali ipak samo odrađivanje onoga što je ranije dogovoreno - poručio je Čačić.     

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. ožujak 2023 23:48