StoryEditor
Obalazbrajaju se štete

Bura poharala Dalmaciju: prevrtala kamione kao da su igračke, nastradalo i osobno vozilo, stotinjak putnika iz autobusa noć provelo u ‘skloništu‘...

Piše Hina
6. veljače 2020. - 12:41
Jure Mišković/HANZA MEDIA

Zbog jakog i olujnog vjetra koji je u srijedu zahvatio Hrvatsku, županijski centri 112 zaprimili su brojne dojave uglavnom o srušenim stablima na prometnice, oštećivanju krovova i fasada te električnih i telekomunikacijskih vodova, izvijestila je Civilna zaštita u četvrtak.

Kod Makarske je jak vjetar prevrnuo osobno vozilo, dok je na D8 u Baškoj Vodi jak vjetar srušio bor na cestu i oštetio kombi stranih registarskih oznaka.

Autocesta A1 u večernjim je satima bila zatvorena u oba smjera od čvora Biško do čvora Dugopolje, nakon što je vjetar prevrnuo dva kamiona. Nije bilo ozlijeđenih osoba.

U Metkoviću je stablo palo na most zbog čega je most bio zatvoren više od dva sata. 

Kod Maslenice je zbog olujne bure došlo do prevrtanja kamionske prikolice na Autocesti A1 kod vijadukta "Božići", dok je kod Otrića došlo do prevrtanja kamionske prikolice na D1. Nema ozlijeđenih osoba.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta i zatvorenog prometa na D1 kod Gračaca, veći broj autobusa i kamiona ostao je blokiran na cesti.

U suradnji s Crvenim križem, "Čistoćom" i PP Gračac otvoren je Dom kulture i putnicima je ponuđen privremeni smještaj u grijanom prostoru te hrana i piće. Oko 100 ljudi iz pet autobusa privremeno se smjestilo u ugostiteljske objekte u Gračacu. 

U četvrtak će jaka i olujna bura, u srednjoj Dalmaciji mjestimice s orkanskim udarima, postupno slabjeti, kažu meteorolozi.
 

#BURA#MAKARSKA#BAŠKA VODA#MASLENICA#GRAČAC

Izdvojeno

03. srpanj 2020 12:03