StoryEditor
ObalaPOGON U PLAMENU

Požar u tvornici ‘Nadalina‘ u Kaštelima pod kontrolom vatrogasaca: Šteta je ogromna, skladište je bilo puno ribe i ribljih prerađevina

25. kolovoza 2020. - 12:35
Požar u tvornici 'Nadalina' u Kaštel NovomPaun Paunović/HANZA MEDIA

NOVIJE

Požar na pogonu za preradu ribe u Kaštel Novom još uvijek nije ugašen, ali je stavljen pod kontrolu.

- Još uvijek imamo otvorenih plamenova do koji ne možemo doći jer se velik dio tih komora koje su se nalazile unutar objekta urušile, pa je to postao pravi labirint. Kompletni pogon je napravljen od tih panel ploča što nam je stvaralo dosta problema u gašenju, jer su se ti paneli urušavali i poklapali nam puteve - veli nam s požarišta Roko Maletić, zapovjednik DVD-a "Kaštela" i cijele akcije gašenja te ističe kako su ti otvoreni plamenovi izolirani i ne šire se.

- Isto tako pod temperaturom se iskrivila i čelična konstrukcija krovišta pa postoji opasnost da se i ono uruši, zato radi sigurnosti vatrogasaca otvaramo izvana rupe i pomoću njih saniramo što se dade sanirati, a tvornica gabaritno nije baš ni mala – veli zapovjednik Maletić.

Kaže kako je gašenje prilično naporno je su temperature unutar bile enormne, sigurno i do tisuću stupnjeva.

Na požarištu će tako od početnih tridesetak na koncu biti angažirano oko četrdeset vatrogasaca i devet vozila kaštelanskih DVD-ova "Kaštela", "Mladost" i "Gomilica".

Kako saznajemo pogon je bio pun ribe i ribljih prerađevina, tako da se vjeruje da je šteta ogromna, a točne će procjene nakon očevida dati Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

-Mi ćemo ostati na požarištu sigurno cijeli dan, možda i cijelu noć, ako ne uspijemo doći do točki žarišta. Osiguravat ćemo sve dokle god bude i dimićka, a ima ga još poprilično – kazao nam je oko 12 sati zapovjednik Maletić.

RANIJE

-To je jutros gorilo ka ludo. Čuli smo da je skladište izgleda bilo puno ribe koje je sutra trebalo ići na isporuku - kazali su nam neki koji su bili blizu požarišta.

Gašenje je, navodno, otežano zbog izolacijskih materijala kojim je obloženo skladište, pa se pretpostavlja da će i nakon gašenja tinjati cijeli dan. Ipak, konkretne informacije od mjerodavnih, kaštelanskih gasitelja, očekujemo iza 11 sati.

Jutros, oko 6.30 sati, vatrogasci kaštelanskog DVD-a dobili su dojavu o požaru u tvornici za preradu ribe "Nadalina". Vatra je zahvatila pogon koji se nalazi u Kaštel Novom, a od ranog jutra gasi je tridesetak vatrogasaca i pet vatrogasnih vozila.

- Na terenu su i naši kolege iz Gomilice, ne znamo još točno koliko ih je, kao što ne znamo ni uzrok požara. Radi se, u svakom slučaju, o većem požaru, zahtjevnijim za gašenjem, koji još nije lokaliziran - kazao nam je u osam sati operater DVD-a Kaštela, te dodao kako će preciznije informacije imati oko 11 sati.

image
Paun Paunović/HANZA MEDIA
image
Paun Paunović/HANZA MEDIA
image
Paun Paunović/HANZA MEDIA
image
Požar u tvornici ‘Nadalina‘ u Kaštel Novom
Screenshot Youtube Dalmacija danas
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. lipanj 2021 13:57