StoryEditorOCM
ObalaNAJŠARENIJI ADVENT

Božićno-novogodišnja događanja u gradu pod Biokovom održat će se na čak pet lokacija. U Makarsku dolaze Josipa Lisac, TBF, Cubismo, Četiri tenora, Intrade, Jole, Zorica Kondža...

26. studenog 2022. - 22:13

Makarski Advent počeo je koncertom grupe Magazin, a brojna događanja, osim po cijelom gradu, Makarane i njihove goste čekaju i u Apfel areni. Početak manifestacije "Advent Makarska" simbolično je u subotu navečer označen paljenjem ukrasne rasvjete u Božićnom gradu na Kačićevom trgu nakon pozdravnih govora direktora Turističke zajednice grada Makarske Vedrana Validžića i makarskog gradonačelnika Zorana Paunovića.

Uvertira u najšareniji advent u Dalmaciji zasigurno je bio javni poziv Grada za studente, za izradu dizajna vizualnog identiteta Adventa, a na kojem je najuspješnija bila Lola Lux Lalić, studentica Umjetničke akademije u Splitu, čija će vizualna rješenja predstavljati ovogodišnji makarski Advent.

Iako će se ovogodišnja događanja ‘‘Adventa Makarska‘‘ održati na više lokacija u gradu, najljepši i najveći trg u Makarskoj, Kačićev trg, opet postaje centar blagdanskih zbivanja. Uz bogatu gastronomsku ponudu adventskih kućica, zabavni glazbeni program, nastupe DJ-a, posjetitelji će, između ostaloga, moći pratiti i Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru na velikom ekranu.

image

Pozdravni govor Vedrana Validžića i Zorana Paunovića

Ivo Ravlić/Cropix

image
Ivo Ravlić/Cropix

image
Ivo Ravlić/Cropix

Promocija lokalnih vrijednosti

Poseban naglasak ovog Adventa je promocija lokalnih i autohtonih vrijednosti kroz božićne sajmove vikendom, te interaktivnog programa radionica različitih udruga. Advent u Makarskoj je svojim sadržajem svakako najbogatiji i najšareniji Advent pa će se tijekom 44 dana na 4 lokacije - Kačićevom trgu, Green Kala Artu (Prvosvibanjska ulica), Osejavi te dvorani Arte u Glazbenoj školi, održati bogati glazbeni program s preko 30 koncerata uz najveća imena hrvatske glazbene scene. Naime, nastup će imati klapa Kampanel, Cubismo, Belfast Food, Domenika, TBF, Tomislav Bralić i klapa Intrade, Pavel i Jole.

Šušur za djecu i obitelji trajat će svakog dana na platou Osejava. Tako će najmlađe razveseliti program uz animatore, darivanje za Svetog Nikolu, dječji doček Nove godine 31. prosinca, preko 10 dječjih predstava, kuća Djeda Božićnjaka i vilenjaka uz raznovrsne radionice, kao i klizalište, koje je ove godine najveće do sada sa preko 400 m2, a svoja vrata otvara 1. prosinca.

Ove godine ljubitelji stvaranja dragocjenih trenutaka za pamćenje moći će to učiniti na više lokacija posebno uređenih za fotografiranje, a najbolja fotografija bit će nagrađena. Bogati program Adventa u Makarskoj može se pratiti na stranicama Turističke zajednice grada Makarske, Grada Makarske te na Facebook i Instagram stranici pod nazivom Advent Makarska.

Kako smo već naveli, stanovnici Makarskog primorja ove godine imaju priliku uživati u blagdanskim aktivnostima i sadržajima u adventskom duhu i na petoj lokaciji,  u Apfel Areni čiji će božićni program trajati sve do Nove godine, a uz atraktivne stand up nastupe, popularne kazališne predstave i projekcije filmova tri puta tjedno, u najavi je i nezaboravan glazbeni program. Tako će u Makarskoj nastupiti Četiri tenora i Josipa Lisac, što će poznatoj pjevačici biti posljednji koncert u Hrvatskoj uoči onoga u veljači 2023. u zagrebačkoj koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog povodom 50. obljetnice izlaska njezinog debitantskog albuma.

image
Ivo Ravlić/Cropix

image
Ivo Ravlić/Cropix

Publika će u Apfel Areni moći poslušati i koncert ‘‘Božić dolazi" koji će izvesti Ante Gelo i prijatelji te posebna gošća Zorica Kondža. Božić u Apfel Areni obuhvaća i novu predstavu kazališta Moruzgva "Čudo", autora i redatelja Ivana Lea Leme s Ecijom Ojdanić i Matijom Šakoranjom u glavnim ulogama koji će predstaviti nastavak uspješnica – cabareta "Preko veze" i "Vla Vla Vlajland".

U Makarsku iz Varaždina dolaze i glumci Kerekesh Teatra koji će izvesti dvije predstave. Za najmlađe je Apfel pripremio interaktivni "Magic Act Show" mađioničara Luke Vidovića koji će oduševiti cijelu obitelj, a za dozu smijeha će se pobrinuti stand up komičar Marko Dejanović.

Zapjevat će i ‘Filip Dević‘

Nezaboravan glazbeni program u adventu osigurat će koncert Đanija Stipaničeva, Marka Škugora, Vladimira Garića i Marka Pecotića poznatijih kao Četiri tenora, a publici će otpjevati čuvene evergreene, popularne arije i omiljene kancone.

Dašak tradicije i klapske pjesme na pozornici Apfel Arene u svom jedinstvenom stilu posjetiteljima će predstaviti KUD Filip Dević s programom "Devićevci pjevaju Advent".

Za sve ljubitelje dobre glazbe tu je i koncert "Božić dolazi" koji će izvesti Ante Gelo i prijatelji. U partnerstvu s kinom Mediteran, u Apfel Areni će se i tijekom adventskog razdoblja tri puta tjedno održavati kino projekcije. Do sada su stanovnici Makarskog primorja imali priliku pogledati devet filmova, uključujući i aktualni "Šesti autobus", najnoviji film Eduarda Galića o padu Vukovara i jedan od najiščekivanijih filmskih naslova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. siječanj 2023 16:16