StoryEditorOCM
ObalaZAŠTITARI OKO KUĆA

Bavarski kralj turbo folk diskoteka pokrenuo veliki projekt usred Dalmacije: ‘Urušit će nam zgradu, odakle mu dozvola?‘

Piše Anđelka Kelava
31. listopada 2023. - 07:31

Na parkingu ispred kompleksa zgrada koje u Dubrovniku svi znaju po neslužbenom imenu "Mercedes", pokraj skretanja za Opću bolnicu, počelo je ispitivanje tla za buduću izgradnju, a parkiralište je pod budnim okom zaštitara.

Predstavnik stanara objekta koji su koristili spomenuti prostor za smještaj vozila izrazio je bojazan kako će im najavljeni radovi čiji je investitor Ivan Šokić, ugroziti stabilnost zgrade koja ima tridesetak stanova.

image

Parkiralište čuva zaštitarska tvrtka

Božo Radić/Cropix

- U tijeku je mehaničko bušenje. Oštro demantiram da stanari negoduju i najavljuju tužbe zbog problema s parkirališnim prostorom. Ono zbog čega mi prosvjedujemo je moguća ugroza statičke sigurnosti zgrade.

Iz dokumenata koji su podneseni za izdavanje građevinske dozvole za projekt u nesposrednom susjedstvu, a nama je omogućen uvid u njih, smatramo kako će se ugroziti stabilnost naše zgrade – kaže Maro Jelić, predstavnik stanara, te dodaje:

- Projekt je dvojben i naša glavna briga su posljedice bušenja. Oni se misle na dva metra od naše zgrade ukopavati 179 metara i to je naš problem, a problem parkinga je na zadnjem mjestu.

Gradit će se dosta veliki objekt koji će se "ubaciti" između privatne kuće i našeg nebodera. To će izgledati kao "favela". Još jednom naglašavam kako je statika problem i naše zgrade i susjedne privatne kuće.

Nameće se pitanje kako je moguće zgradu napraviti na tako malom prostoru.

- To je pitanje za gradske službe koje su nadležne za izdavanje građevinske dozvole – kratko će Jelić.

image

Parking čuva zaštitarska tvrtka

Božo Radić/Cropix

Podsjetimo, stanari "Mercedesa" najavili su mirni prosvjed, a zatražit će i sastanak s gradonačelnikom Matom Frankovićem (HDZ) čija je administracija zadužena za izdavanje ključnih "papira" za privatni projekt.

Vlasnik zemljišta površine oko 600 četvornih metara na kojem se planira graditi zgrada kao i vile "Salvator" koja je u neposrednoj blizini je tvrtka "Anna Navis" iz Slavonskog Boda. Iza te kompanije stoji Ivan Šokić, vlasnik narodnjačkih klubova u Bavarskoj, poznat i u političkom svijetu kao predsjednik HDZ-ove organizacije u Münchenu.

Spomenuti poduzetnik u javnosti se hvalio kako voli pjevati narodnjake, ali i da je vlasnik više restorana, kafića i diskoteka, među njima i one najveće u najjužnijoj njemačkoj saveznoj državi u kojoj često ugošćuje balkanske turbo folk zvijezde.

image
Božo Radić/Cropix
image
Božo Radić/Cropix
image
Božo Radić/Cropix
image
Božo Radić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 01:03