StoryEditorOCM
Obalabageri u akciji

Počelo je rušenje na Vruji, bageri stigli do Latkovićevog turističkog kompleksa. Uklanjanje bi moglo trajati mjesecima

Piše Vinko Vuković
2. lipnja 2023. - 08:17

10.25 - Bageri su počeli raditi na samoj lokaciji ilegalnog turističkog kompleksa uz more. Kako doznajemo, uklanjanje bespravnih objekata i povratak prostora u prethodno stanje će trajati tjednima, ako ne i mjesecima.

10.15 - Performans aktivista koji su se godinama zalagali za sređivanje stanja na Vruji je završen.

Novinar i kolumnist Boris Dežulović, jedan od članova neformalne inicijative "Ne damo Vruju", kazao je kako je sramota što predsjednik Republike Zoran Milanović nije došao na ovu neuralgičnu lokaciju.

- Ovo je pravi Dan državnosti. Oslobođena je SAO Vruja!

Predsjednik Milanović očito je danas imao pametnijeg posla. Vjerojatno sa Stipom Latkovićem na televiziji gleda izravan prijenost ovih aktivnosti - istaknuo je Dežulović

Vruja je slobodna, a što sada? Pogledajte što je Latković ostavio za sobom, raspitali smo se - kada će rušenje?

9.10 - Prve su na Vruji pale betonske prepreke koje su priječile prilaz turističkom kompleksu preko pristupne ceste, jednako ilegalne kao i svi objekti, a koja vodi serpentinama od Magistrale prema moru.

Okupilo se i nekoliko aktivista koji su malim performansom proslavili početak uklanjanja bespravnih objekata. Polili su bagere šampanjcem i posuli ih laticama cvijeća.

image
Vinko Vuković

8.54 - U tijeku je iskrcaj građevinskih strojeva na "ugibalištu" uz Jadransku magistralu. Pojavili su se i radnici povezani s Latkovićem koji su okupljenim novinarima uputili svoje viđenje situacije uz riječi "Vi ste krivi za sve".

image
Ivo Ravlić/Cropix
image
Ivo Ravlić/Cropix
image
Ivo Ravlić/Cropix
image
Ivo Ravlić/Cropix

8.17 - Na Vruji je sve spremno za početak rušenja bespravno izgrađenih objekata što ih je u posljednja dva desetljeća, unatoč svim kaznama i zabranama građevinskih inspektora, izgradio poznati dalmatinski poduzetnik Stipe Latković.

Paljenje bagera očekuje se oko 9 sati. Državni inspektorat za taj je posao na javnom natječaju odabrao pulsku tvrtku "TGT Adriatik".

Na terenu su već i policajci koji će osiguravati događanja na lokalitetu između Omiša i Makarske.

image
Vinko Vuković
image
Vinko Vuković
image
Vinko Vuković
image
Ivo Ravlić/Cropix
image
Ivo Ravlić/Cropix
image
Ivo Ravlić/Cropix
image
Ivo Ravlić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 03:30