StoryEditorOCM
ObalaVRIT ĆE I VRUJA!

Bageri nastavljaju pohod i ‘napadaju‘ kompleks najpoznatijeg splitskog ilegalnoga graditelja, evo detalja o akciji

Piše Silvana Uzinić
1. lipnja 2023. - 13:42

Ključno pitanje koje je danas tijekom početka uklanjanja bespravnih objekata na Čiovu bilo upućeno Andriji Mikuliću, glavnom državnom inspektoru, bilo je kada će bageri početi rušiti ilegalno izgrađeni turistički kompleks i pristupnu cestu na predjelu Vruja, čiji je investitor Stipe Latković, poznati splitski poduzetnik podrijetlom iz Žeževice.

Rušenje počinje u petak ujutro, a s obzirom da je na popisu sedam spornih nekretnina, potrajat će - tjednima. To je potvrđeno novinarima koji su pratili zbivanja na otoku Čiovu.

Time bi napokon trebala biti okončana "saga" oko najpoznatijeg ilegalnoga graditelja u Dalmaciji, čovjeka koji je godinama prkosio zakonima i nagrdio pomorsko dobro cijelim nizom objekata.

Slobodna Dalmacija je u više navrata upozorava na ovaj kardinalni slučaj bespravne gradnje, evo linkova koji će vas podsjetiti na različite etape ove pravne sramote kojoj ipak dolazi kraj:
 

Igra mačke i miša na Vruji se nastavlja, koncesija se oduzima, a Latković ipak ostaje. Kako znamo da se ništa neće promijeniti? Tako što smo ovaj film već gledali

Vruja je slobodna, a što sada? Pogledajte što je Latković ostavio za sobom, raspitali smo se - kada će rušenje?

Besraman manevar ilegalnoga graditelja: na natječaj za rušenje na Vruji stigla je žalba - ne biste vjerovali čija!

Bageri Državnog inspektorata napokon stižu u Vruju! Evo što će sve u uvali porušiti

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2023 14:58