StoryEditor
Obala900 kvadrata

Alen Bokšić prodao diskoteku ‘Petar Pan‘ u Makarskoj: zona je prenamijenjena u turističku, novi će vlasnik na tom mjestu izgraditi hotel?

14. listopada 2020. - 08:24
Bokšić je bio nedostupan za komentarIvo Ravlić, Srđan Vrančić/Cropix

Poznata makarska diskoteka "Petar Pan" dobila je novog vlasnika: nogometna legenda Alen Bokšić ​prodao ju je​ Mirjanu Brkiću, poduzetniku i vlasniku slastičarnice "Romana", točnije tvrtki "Olma projekt", čiji je direktor Brkić.

Radi se o nešto više od 900 četvornih metara, a nova namjena na mjestu ovog objekta, prema nedavno usvojenim Izmjenama i dopunama Prostornog plana grada Makarske, jest turistička T1 zona.

Iz sportsko-rekreativne u turističku zonu prenamjenu je pismom namjere svojedobno tražio i sam Bokšić koji je, kako nam je tada rečeno iz gradske uprave, imao namjeru izgradnje malog boutique hotela. Sam Bokšić, kojega smo u nekoliko navrata pokušali dobiti, ostao nam je nedostupan za komentar, i tijekom izmjena Prostornog plana kada smo se zanimali za njegovu poslovnu ideju, i nakon što smo dobili informaciju da je prodao diskoteku.

Više sreće nismo imali ni s Brkićem koji nam se također nije javljao na telefon, a željeli smo saznati što namjerava raditi na mjestu "Petra Pana". Hoće li tu biti hotel, aparthotel ili nešto treće, ne znamo, ali iz pouzdanih izvora doznajemo da bi Brkiću ovaj objekt bio važan naprosto zbog mogućeg povezivanja prometnicom. Naime, valja reći da je Brkić, točnije, B.E.K. projekt, vlasnik objekata na parcelama 4323/1 i 4323/7 površine od oko gotovo 6000 m2, a neslužbeno doznajemo da je s partnerima novi vlasnik uljare "Olma" koja se prostire na površini od oko 8700 m2. Sve skupa radi se o najmanje jednom i pol hektaru.

image
Klub 'Petar Pan' na Gradskom sportskom centru Makarska
 
Ivo Ravlić/Cropix

Prometna infrastruktura u ovoj novoj tzv. komunalnoj zoni koja se zapravo pretvara u novi blok zgrada, u kojoj se nalaze dva velika objekta, sportska dvorana i novi trgovački centar, nije adekvatna pa bi investitoru bilo najlogičnije povezati šumom prekinutih 60-ak metara zračne linije između dvaju objekata, "Petra Pana" i uljare.

Inače, zanimljivo je da je druga osoba u društvu "Olma projekt" koje je kupilo "Petra Pana" Mario Čolak, vlasnik tvrtke "Feal IN", odnosno predsjednik Nadzornog odbora "Feala Hrvatska", inače sin Zdenke Čolak, sestre širokobriješkog poduzetnika Joze Bogdana. Bogdan je vlasnik aluminijskog prerađivača Feala koji posluje i u Zagrebu, a njegovo ime je bilo u medijima kad je Milan Bandić završio u pritvoru, te je tom prilikom, kako se pisalo, založio svoje vile za jamčevinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

14. listopad 2020 08:27