StoryEditorOCM
Obalapjevat će vuco

Ajmo Splićani i Kaštelani, pokažite veliko srce i priključite se humanitarnoj akciji za djecu bez roditeljske skrbi iz ‘Miljenka i Dobrile‘ i zabavite se uz poznate chefove i brojne estradnjake!

Piše Dalmacija SD
28. lipnja 2022. - 18:38

Konoba Rudine u vlasništvu poznatog ugostitelja Tonija Ivaniševića u srijedu, 29. lipnja,  bit će mjesto jedne lijepe plemenite priče koja počinje već u 18 sati.  Za djecu iz  doma  Miljenko i Dobrila u Kaštel Lukšiću, inače podružnici dječjeg doma Maestral,  kuhat će mnogi splitski chefovi, od  pobjednika i sudionika Masterchefa Predraga Žmire, Ivana Temšića i  Gordane  Milaković do kuhara iz Chefs club Croatia kao što su Toni Ukić, Ivica Katić, Stipe Vuletić i Ante Čikeš.

 "Kuhat će se  tradicionalni dalmatinski gulaš i druge delicije, a sav novac od hrane i pića će se stavljati u posebne kutije koje će se donirati  djeci  iz dječjeg doma Miljenko i Dobrila.  Znači, svi su dobrodošli i nema nikakvih plaćanja jela. Ideja je da svatko po svojim mogućnostima pomogne ovoj akciji, pa makar i samo svojim dolaskom", kaže domaćin  ove humanitarne akcije Toni Ivanišević, koji je u svojoj konobi i prije godinu dana ugostio male skrbnike kaštelanskog doma.

„Sve je krenulo tako što me moja prijateljica Antonija Čarija koja je odgojiteljica u domu, pitala bi li djecu ugostio nakon jednog izleta. Naravno, moj tim i ja bili smo oduševljeni idejom da kuhamo za njih, a u spomen na to naše druženje odlučili smo sve ponoviti. Veliku podršku dala nam je i ravnateljica doma Maestral Jelena Burazin koja će zajedno s dvadesetak djece biti naša gošća u srijedu”, kaže o svom plemenitom projektu Toni Ivanišević.

image
SD
image
SD
image
SD

Osim ugostitelja Ivaniševića, veliko srce pokazao je i naš proslavljeni automobilistički as Ante Alduk koji skrbnicima doma taj dan priprema posebno iznenađenje.

"U Rudine ćemo dovesti  trkaće automobile, motocikle i oldtimere te će  se svi posjetioci moći poslikati u njima. Planiramo  i promo vožnje, a  vozači će  gostima biti na raspolaganju, bilo za priču o utrkama, bilo za slikavanje. Zbog djece ćemo dovesti čak i konje, tako da će za svakoga biti po nešto", ističe Ante, koji je kao otac sedmogodišnje djevojčice sretan i ponosan što može doprinijeti jednom ovako plemenitom projektu. 

„Moja kći obožava automobile i utrke, a na ovaj način ću i proslaviti moj nedavni uspjeh”, kaže Alduk, koji je prije desetak dana brojnim zlatnim medaljama pridodao još jednu – s brdske utrke na Malački.

image

Mališanima pripremaju nekoliko iznenađenja

SD

Toni i Ante najavljuju da su za srijedu u Rudinama  pripremili i bogat glazbeni program.

"Naravno da jedna ovakva večer ne može proći bez dobre glazbe. Goste će zabavljati Vuco, ali i još glazbenika koje za sada  čuvamo kao  iznenađenje. Želimo naglasiti i da Rudine imaju dječje igralište koje je svakodnevnbo otvoreno za djecu, a očekujemo da će u srijedu biti prepuno mališana", kažu ova dvojica  prijatelja i humanitaraca, koji pozivaju ljude  da im se pridruže u što većem broju kako  bi njihov projekt bio što uspješniji i  na taj način djeci iz doma Maestral uljepšali ljeto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. rujan 2023 02:42