StoryEditorOCM
Dalmacijasastanak u Zagrebu

Novo obećanje: gradnja Čiovskog mosta nastavlja se u rujnu

Piše Gordana Dragan
28. lipnja 2017. - 22:56

Idućeg tjedna bit će raspisan natječaj za izbor novog izvođača radova trogirskog mosta koji će spajati otok Čiovo s kopnom. Radovi bi trebali započeti u rujnu, a biti gotovi do iduće turističke sezone.

Zaključak je to sa sastanka održanog jučer u Zagrebu, u Hrvatskim cestama. Zbog zastoja radova te velikih problema koje Trogir trpi radi prometnih gužvi budući da most nije završen kako je to bilo rečeno ove sezone, sastanak je zatražio trogirski gradonačelnik Ante Bilić (SDP).

U razgovoru o toj temi sudjelovali su državni tajnik Tomislav Mihotić, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić te voditelj projekta Davor Trlaja.

Biliću i njegovom zamjeniku Viktoru Novaku čelnici HC-a obećali su da će uskoro doći u Trogir te obići gradilište na kojem se trenutačno nalaze strojevi poduzeća Vijadukt koje je posao započelo.

Istaknuli su da im je novi most Čiovo-kopno prioritetni projekt. Prioritetan je pak i Gradu Trogiru, naglasio je Bilić, radi čega je i zatražen razgovor u Zagrebu, kako bi iz prve ruke dobili potpune informacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 15:50