StoryEditorOCM
Dalmacijaobnova, započeta prije tri godine, stajala dva milijuna kuna

Nerežišća: otvoren Hrvatski dom

Piše PSD.
14. svibnja 2010. - 19:31
Simboličnim rezanjem vrpce državni tajnik za more kapetan Mario Babić otvorio je prostorije Hrvatskog doma u Nerežišćima na Braču

. Pomoć prilikom rezanje vrpce pružili su mu Josip Bezmalinović i Andro Žuvić koji su 60-ih godina prošlog stoljeća sudjelovali u izgradnji te građevine.

Činu otvaranja bio je nazočan župan splitsko-dalmatinski Ante Sanader sa svojim suradnicima, pomoćnik ministra na čelu Uprave za otoke Josip Borić, te čelnici bračkih jedinica lokalne samouprave.

Obnova Hrvatskog doma u Nerežišćima počela je 2007. godine i stajala je dva milijuna kuna. Najveći dio novca u iznosu od 1,4 milijuna kuna osiguralo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, a ostatak Splitsko-dalmatinska županija i nerežiška općina.

U sklopu Hrvatskog doma koji se prostire na 580 metara četvornih nalaze se polivalentna športska dvorana, prostorija za javno okupljanje, uredi Centra za kulturu Brač, te dva poslovna prostora, mesnica i restoran.

Zahvaljujući novim prostorima mladi Nerežišćani konačno su došli do zatvorenog sportskog prostora, a nakon više desetljeća čekanja ta nekadašnja bračka prijestolnica konačno je dobila i restoran.

U tim prostorima radno mjesto našlo je devet osoba, što je za otočne prilike, u ovim kriznim vremenima, izuzetno važno. U prigodnom slovu državni tajnik Mario Babić je kazao da je proteklih pet godina u hrvatske otoke Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture uložilo blizu devet milijardi kuna, što najbolje svjedoči koliku brigu hrvatska Vlada poklanja našim škojima.

Župan splitsko-dalmatinski Ante Sanader odao je priznanje načelniku nerežiške općine Lovri Kuščeviću pod čijim vodstvom ta bračka općina bilježi snažne razvojne iskorake na kojoj mogu pozavidjeti i mnogo jače sredine.

Kapetan Mario Babić i Ante Sanader sastali su se sa čelnicima bračkih jedinica lokalne samouprave, te su obećali pomoć u onim projektima koji će omogućiti kvalitetne razvojne iskorake i novo zapošljavanje.

Ivica RADIĆ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 02:43