StoryEditorOCM

Neno Kovačić je najbrži omiški poštar

Piše PSD.
12. listopada 2008. - 16:51

U nedjelju su omiško Planovo preplavili mali žuti motorini. Razlog - utrka poštara bivše omiške općine koja se od 1988.godine  redovito održavala sve do 2002., da bi se sada nakon male stanke ponovno okupili na zabavu i druženje.

Njih 27 promenadno je prođiralo gradom, a potom je startala i utrka na relaciji Omiš-Kučiće-Slime (Tadići). Iako je važnije bilo sudjelovati i dobro se zabaviti prvi je ipak na cilj stigao Neno Kovačić za samo 31 minutu, a potom su ga slijedili Stipe Marušić i Ivan Batalić.

Kako je to bilo biti poštar nekad i sada upitali smo najstarijeg učesnika i organizatora ovog susreta , te ujedno i pobjednika, Nenu (Poštara) Kovačića koji je u svom gradu odavno poznatiji po svom zanimanju nego po prezimenu.

 - Nakon 34 godine radnog staža u rodnom mjestu nije teško obavljat posao. Misto je malo, svak svakoga zna, nema problema ni za šta, a da penzija ne dobije noge pobrinila su se moderna vrimena, pa skoro nikome više ni ne nosimo pare. Lip je to posa samo teško je do njega doć, poručio je barba Neno svim potencijalnim kolegama i najavio susret i dogodine.

Nikolina Tomasović / EPEHA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 09:58