StoryEditor
DalmacijaSIX A MONEY

Misterij u Šestanovcu: nitko ne zna gdje je nestao semafor i pripadajući mu stup s raskrižja u centru mjesta, ali poznato je da su pojedinci baš tamo vezivali svoje konje

4. siječnja 2020. - 14:15
Mjesto na križanju gdje je stajao semafor

Ima već desetak dana kako ne rade semafori na raskrižju u Šestanovcu.

Na prvu bi se reklo i nije neka vijest, ali da jedan od tih signalizirajućih prometnih znakova zajedno s metalnim stupom nestane preko noći, novost je koja spada u rubriku vjerovali ili ne.

Mjestom kruže razne priče, od onih kako su ga otuđili sakupljači sekundarnih sirovina ili su ga odvukli konji za koje su ponekad znali biti privezani.

Nitko ništa nije vidio, pa je teško kriviti jedne i druge, posebno konje, ako ćemo po duši i ako su odjahali vukući za sobom svjetlosnu signalizaciju malo tko će im to uzeti za zlo, jer se nisu sami vezali.

Nekako najvjerodostojnija je priča kako se netko u vrijeme blagdana svojim limenim ljubimcem upregnutim s tko to zna koliko konjske snage, semaforu “približio” toliko blizu da ga je izvalio zajedno s postoljem, pa su shodno tome žurno reagirale cestarske službe i odvaljeni semafor uklonile.

Međutim, vrijeme prolazi. Semafora i dalje nema, a oni preostali nikako da zasjaju.

Kažu kako se čekala zadnja predsjednička debata ne bi li ih tko spomenuo, jer ako je jedan od kandidata mogao govoriti o renomiranom pogonu u Šestanovcu, a ne spomenuti konje i semafore, teško da će im Šestanovčani oprostiti. 
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

23. rujan 2020 07:11