StoryEditorOCM
Dalmacijavlasnik studenca na udaru

Milavić i još sedam trgovaca kažnjeni zbog dogovora s Krašem

Piše PSD.
22. prosinca 2014. - 16:44
Vlasnik Studenca Jozo Milavić i još sedam trgovačkih centara iz grupacije NTL morati će platiti ukupno milijun i 22 tisuće kuna kazne zbog kršenja zakona o zaštiti tržišnog natjecanja.

Kaznu je nakon provedene istrage izrekla Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN), kojoj su NTL i zagrebački Kraš prijavljeni za sumnjivi poslovni ugovor.

- Ugovorom o kupoprodaji koji su sklopili Kraš i NTL bile su utvrđene minimalne cijene ispod kojih trgovački lanac NTL ne smije prodavati Kraševe proizvode. S obzirom da je cilj odredaba o minimalnim cijenama upravo ograničavanje tržišnog natjecanja, one su bez iznimke zabranjene, pa i u slučaju da nisu primjenjivane u praksi – navodi se u priopćenju AZTN-a. Prema istome izvoru, sporni ugovor NTL-a i Kraša primjenjivan je četiri godine, a u tri navrata ga se produljivalo. Stoga je kažnjen i Kraš, i to sa milijun i 560 tisuća kuna.

Žalba na rješenje AZTN-a nije dopuštena, dosuđene kazne moraju se uplatiti u roku od 15 dana, a tek potom nezadovoljna strana može pokrenuti upravni spor na Visokom upravnom sudu.

V. MARJANOVIĆ

PRIOPĆENJE

Kraš će pokrenuti upravni spor protiv Rješenja AZTN

Zbog Rješenja Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja, u kojemu se navodi da su Kraš, d.d. Zagreb i Narodni trgovački lanac d.o.o. Sesvete narušili tržišno natjecanje sklapanjem zabranjenog sporazuma u smislu odredbi Zakona o zaštiti tržišnog natjecanja, Kraš d.d. će pokrenuti upravni spor pred Visokim upravnim sudom Republike Hrvatske.

U izreci Rješenja navodi se da su Kraš d.d. Zagreb i Narodni trgovački lanac d.o.o. Sesvete narušili tržišno natjecanje sklapanjem zabranjenog sporazuma u smislu odredbi Zakona o zaštiti tržišnog natjecanja. Krašu je izrečena upravno-kaznena mjera u iznosu od 1.560.600,00 kuna, a Narodnom trgovačkom lancu izrečena je upravno-kaznena mjera u iznosu od 1.022.000,00 kuna.

Kraš, d.d. Zagreb

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 16:23