StoryEditor
DalmacijaGOSPODARENJE OTPADOM

Lećevica dobila lokacijsku dozvolu, župan Boban najavio gradnju iduće godine: Nadam se da nećemo morati plaćati penale

2. listopada 2017. - 19:02

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban izvijestio je u ponedjeljak kako je županija od Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja dobila lokacijsku dozvolu za gradnju Centra za gospodarenje otpadom Lećevica, a radovi na tom 72 milijuna eura vrijednom projektu trebali bi početi iduće godine.

"Dobili smo lokacijsku dozvolu nakon višegodišnjeg čekanja i sada slijede pripreme za tri natječaja - za tehničku potporu, za nadzornog inženjera i za izvođenje radova", rekao je župan Boban novinarima i dodao kako bi procedura mogla trajati i do devet mjeseci, pa početak radova očekuje polovicom ili u jesen 2018. godine.

Izrazio je zadovoljstvo što županija tim projektom pokazuje senzibilitet oko potrebe rješavanja poteškoća vezanih uz odlagališta otpada, s obzirom da u županiji, uz splitsko odlagalište Karepovac koje je ocijenio kao veliki problem, postoji još 14 ilegalnih odlagališta.

Problematičnim smatra i odlagalište Mojanka u Sinju, jer je smješteno na "osjetljivoj lokaciji".

Upitan kako gleda na mogućnost plaćanja penala Europskoj komisiji zbog prekoračenja roka izgradnje Centra za gospodarenje otpadom Lećevica, Boban je odgovorio kako se nada će taj problem biti riješen s obzirom da će Europska komisija nadzirati sve aktivnosti vezane uz taj centar, odnosno izradu dokumentacije, a kasnije i izvođenje radova.

"Za sada još uvijek to (penale) ne možemo izbjeći, ali ako pokrenemo fizičke radove na terenu nadam se kako će imati senzibiliteta i osjetljivosti te ćemo pokušati izbjeći penale", istaknuo je splitsko-dalmatinski župan.

Izdvojeno

14. kolovoz 2020 16:00