Dubrovnikskandal u Dubrovniku

Svastika na malonogometnom turniru: policija potvrdila da čine sve kako bi našli počinitelja, HNS upozorava da je Mokošica puna fašističkih simbola

Piše Hina

Dubrovačko-neretvanska Policijska uprava provodi istragu kako bi otkrila počinitelja koji je u noći s nedjelje na ponedjeljak na malonogometnom terenu u dubrovačkom naselju Hladnici složio klupe u obliku "svastike" ili kukastog križa.

Odvratno iznenađenje na malonogometnom turniru: od drvenih klupa napravili kukasti križ!? Svastiku uočili građani, policija istražuje slučaj

Iz policije ističu kako im je dojava stigla u ponedjeljak ujutro te da je proveden očevid. Na upit Hine hoće li se u istrazi koristiti i videosnimkama s nadzorne kamere na nogometnom terenu, iz policije su odgovorili kako će se iskoristiti sve mogućnosti kako bi se utvrdio identitet počinitelja.

Iz lokalnog HNS-a najoštrije su osudili izgred i prozvali dubrovačkoga gradonačelnika Matu Frankovića jer nije reagirao na pojavu fašističkih simbola i u drugim dijelovima grada.

Gotovo 12 mjeseci u najvećemu gradskom kotaru Mokošici mnoge lokacije, pa i glavna šetnica, stoje unakažene fašističkim simbolima, a do dana današnjega gradske komunalne službe nisu ih uklonile. Nažalost, takvi simboli nalaze se i po drugim dijelovima našega grada i do danas ih nitko nije našao potrebnim ukloniti, ističu dubrovački HNS-ovci.

"Upornim oglušivanjem na upozorenja vijećnika HNS-a i naših sugrađana gradonačelnik Franković i odgovorne osobe komunalnih društava postali su sukrivci za ovaj posljednji incident jer su prešutno dali podršku za sve ovakve, prošle i buduće, incidente koji nisu na ponos naše države, a posebice ne našega grada“, smatraju u dubrovačkom HNS-u.
 

#SVASTIKA# DUBROVNIK# MOKOšICA# KUKASTI KRIž