Dubrovniknije se htio legitimirati

Prisjele mu oborita škrpina, jastozi i hlapovi: bivši voditelj krim policije zatečen u krivolovu na Mljetu udaljen iz službe

Piše dubrovacki.hr
9. rujan 2019. - 14:41
ribari29-040919

Kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe kriminalističke policije PU dubrovačko-neretvanske tri muške osobe u dobi od 58, 50 i 18 godina, od kojih je jedan policijski službenik, osumnjičeni su za kazneno djelo „Protuzakoniti lov i ribolov“.

Osumnjičeni su u četvrtak, 5. rujna, oko 11 sati, zatečeni u Nacionalnom parku Mljet, gdje je ribolov zabranjen, u obavljanju ribolova nedozvoljenim sredstvom.

Policija protiv osumnjičenih podnosi kaznenu prijavu u redovnoj zakonskoj proceduri, a osumnjičeni policijski službenik je udaljen iz službe do okončanja disciplinskog postupka, javlja Dubrovački vjesnik.

Bivši voditelj krim policije s ekipom zatečen u krivolovu na Mljetu, a nakon što je uhvaćen, počeo se bahatiti; Neslužbeno se doznaje što su sve ulovili: vrsta i količina ribe, kao i podatak o vlasniku broda ukazuju na motiv

Osumnjičeni policijski službenik koji se našao među krivolovcima je, kako piše Dubrovački dnevnik, bivši voditelj kriminalističke policije PP Ston L. M., a nakon što su uhvaćeni u prekršaju, odbili su se legitimirati. To je napravio samo vlasnik brodice, no preostala dvojica nisu pa je pozvana policija. 

Neslužbeno se doznaje da se dvojac ni po dolasku policije nije pristao legitimirati pa ih je policija odlučila privesti.

Ekipa na plovilu, neslužbeno doznaje Dubrovački dnevnik, na to je odgovorila kako 'nemaju više goriva' pa zato ne mogu u policijsku postaju. Nakon toga su dotegljeni od Mljeta do Dubrovnika gdje su konačno odvedeni u postaju.

Navodno su među ulovom bili oborita škrpina, jastozi i hlapovi što je otvorilo pitanje namjene ulova, posebno ako se u obzir uzme kako je vlasnik plovila na kojem su zatečeni ujedno i vlasnik restorana.