Dubrovnikgolubovi se uznemirili

Pogledajte kako se jutros zatresao Stradun: Dubrovčane prestrašio niz potresa, kamere lokalne televizije zabilježile su jedan od snažnijih

Piše PSD
dub

Tijekom dana zabilježeno je više potresa na području Albanije i BiH, a više njih osjetili su i građani u Hrvatskoj. Prvo podrhtavanje tla Dubrovčani su osjetili rano jutros oko 4 sata, zatim oko 7 sati, a potom se Dubrovnik opet tresao oko 10.15 sati.

Jedan od tih snažnih potresa koji se dogodio iza 10 sati zabilježile su kamere Libertas televizije, a pritom se kamera prilično zatresla, a golubovi su se uznemirili i poletjeli, javlja Libero portal.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ovako je jutros izgledao potres na našoj kameri? #LTVradio #dobrojutroGrade

A post shared by LIBERTAS TV (@libertas_tv) on

 

Taj potres je bio magnitude 5.2, epicentar je bio na dubini od 10 kilometara, 60-ak kilometara od Dubrovnika, 77 kilometara od Sarajeva, te 11 kilometara od Nevesinja.

 Načelnik Stona Vedran Antunica izjavio je za Dubrovački vjesnik da ga je ovaj potres podsjetio na 1996., kada su na području Stona, Dubrovačkog primorja i Hercegovine potpuno uništena tri sela te je izazvana velika materijalna šteta.

Kuće u staroj gradskoj jezgri Stona tada su teško oštećene. Na sreću, ljudskih žrtava nije bilo, a u epicentru je bio jačine 5,6 stupnjeva prema Richteru.

 

#POTRES#DUBROVNIK