StoryEditor
DubrovnikKOLIKO je NOVCA OD ‘POSUĐENOG’ IMENA GRADA STIGLO ZA OBNOVU SPOMENIKA

Od parfema Gradu pet tisuća kuna

Piše PSD.
11. ožujka 2008. - 15:39

Parfem scent of Dubrovnik
Mateo Rilovic / Cropix
Koliko je novca stiglo u gradsku blagajnu od prodaje prvog hrvatskog parfema s dubrovačkim imenom, pitaju se ovih dana neki građani. Podsjetimo, naziv parfemu, “Scent of Dubrovnik”, odobrila je dubrovačka vlast, s tim što se riječka tvrtka “Macal-Palma Co”, koja ga je krajem srpnja lansirala na tržište, obvezala da će u gradsku blagajnu uplaćivati po pet kuna od svakog prodanog primjerka, i to za obnovu spomeničke baštine.

Parfem se, inače, za sada može kupiti jedino u parfimeriji “Artina” u Ulici od puča, po cijeni od 330 kuna za pakiranje od 70 mililitara.

Već smo uputili jednu uplatu, mislim za nekih tisuću prodanih primjeraka, a budući da je dogovor da uplate budu svakih pola godine, sljedeća će biti početkom svibnja – rekao je vlasnik tvrtke Dubravko Sokolović, što bi značilo da je od prodaje prvog hrvatskog parfema s dubrovačkim imenom na gradski račun već stiglo oko pet tisuća kuna.

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, koja koordinira aktivnosti u vezi s ovim projektom, Suzana Kosović, potvrdila je da uplate stižu, dodavši da mora provjeriti točan iznos.

Do zaključenja lista njezin odgovor, međutim, nije stigao. Inače, parfem se najbolje prodaje u Dubrovniku, ali i u dvadesetak ostalih mjesta po Hrvatskoj – kaže vlasnik tvrtke.

J. MRVALJEVIĆ

Izdvojeno