Dubrovnikpacijenti na čekanju

Izvanredno stanje u dubrovačkoj bolnici: zbog velikog broja oboljelih od gripe i manjka medicinskih sestara odgađaju se operacije i pregledi

Piše H
22. siječanj 2019. - 16:26
bolnica_dubrovnik16-280518 (1)

Zbog kvalitetne kontrole nad zbrinjavanjem pacijenata oboljelih od gripe i nedostatka medicinskih sestara u Općoj bolnici Dubrovnik od 23. siječnja privremeno će biti ukinuti svi hladni operativni zahvati i prijem pacijenata na unaprijed dogovorene pretrage na svim odjelima, objavila je u utorak dubrovačka bolnica.

Prema tvrdnji ravnatelja Marija Bekića, trenutno je u bolnici hospitalizirano nešto više od pedeset oboljelih od gripe, a nedostaje od 26 do 30 medicinskih sestara.

"Nedostatak medicinskih sestara u našoj je bolnici kroničan problem već neko vrijeme, a sad imamo situaciju da je više oboljelih pa moramo spajati odjele", rekao je Bekić.

Privremeno se spajaju Odjel za urologiju i Odjel za plastičnu kirurgiju te Odjel za opću internu medicinu i Odjel za gastroenterologiju, a sve medicinske sestre stavljaju se na raspolaganje glavnim sestrama odjela i pomoćnici ravnatelja za sestrinstvo zbog organizacije rada dok traje privremena primjena mjera.

Primjena privremenih mjera trajat će najmanje dva tjedna, odnosno do prestanka spomenutih okolnosti, poručuju iz dubrovačke bolnice.
 

#DUBROVNIK#BOLNICA DUBROVNIK