Dubrovnikovo morate vidjeti

I Dalmacija ima svoje Mrtvo more, a kupanje u njemu jedinstven je doživljaj! Nevjerojatna skrivena plaža nalazi se na bajkovitom otoku o kojem kruži stravična legenda

Piše PSD
shutterstock_1464693074

Jeste li znali da  Hrvatska ima svoje Mrtvo more? Nalazi se na bajkovitom Lokrumu, desetak minuta vožnje brodom od Dubrovnika, na istočnoj strani otoka. Riječ je o slanom jezeru koje je uskim tjesnacem povezano s morem. U toj zatvorenoj prirodnoj uvali more je plitko i nikad nema valova, a kupanje je ustinu poseban doživljaj.

Plaža je šljunčana, a zbog pličine je osobito pogodna malu djecu. I one kojima se na da izvoditi akrobacije nego guštati u miru u predivnom ambijentu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vikki Ng (@vikki.ng.yoga) on

Lokrum je, inače, rezervat šumske vegetacije pod zaštitom UNESCO-a i krije zapanjujuću prirodu kao i zanimljive i rijetke životinjske vrste. Nakon što se okupate u Mrtvom moru svakako se uputite u obilazak ovog čarobnog otoka koji se prostire na samo 0,7 kilometara kvadratnih. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ded Pihto (@pihto_the_ded) on

Osim u prirodnim ljepotama možete uživati u u razgledavanju povijesnih znamenitosti. tu su crkvica Navještenja iz 15/16. stoljeća, samostanski kompleks koji se sastoji od ostatka bazilike iz 12. i 13. stoljeća, samostana s klaustarskim vrtom (15/16. st.) i ljetnikovca Maksimilijana Habsburškog te utvrda Royal koja se uzdiže na 96 metara, što je ujedno i najviši dio otoka, a predstavlja odličan vidikovac s pogledom na Dubrovnik i okolicu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jelena Martinovic (@jelena.je.le.na) on

O Lokrumu kruži stravična legenda o prokletstvu koje su na njega, navodno, bacili benediktinci koje su prognali iz samostana, no nemojte da vas to odgovori od posjeta ovom istinskom dragulju.

#LOKRUM#KUPANJE#PLAžA#MRTVO MORE#SD LITO