Dalmacija Dubrovnik

pregorio transformator

Dio Dubrovnika od sinoć bez struje, zatvorene trgovine, kafići i restorani, a grad je pun gostiju; Do kvara došlo zbog preopterećenja mreže

  pregorio transformator

Dio Dubrovnika od sinoć je bez električne energije zbog velikog kvara na elektroopskrbnoj mreži. Riječ je o Pilama te dijelu povijesne jezgre, a HEP-ove službe rade kako bi problem bio riješen u što kraćem roku.

Dubrovački vjesnik javlja kako struje nema od 22 sata. Izgorio je transformator u trafostanici na Pilama. Uređaj težak tri tone naprosto je pregorio, a srećom nije došlo do požara.

Djelatnici nadležnih službi trenutno pomoću posebnih dizalica popravljaju kvar zbog čega mora biti i zatvoren promet na Pilama.

Stanovnici Pila i gravitirajućeg dijela, iznajmljivači, ugostitelji i zaposlenici radnji zabrinuti su zbog gostiju koji se žale zbog vrućine, ali i za robu iz hladnjača gdje su se sladoledi i ostala roba ubrzano počeli topiti.  Većina iznajmljivača, ugostitelja i trgovaca  s Pila je morala zatvoriti lokale i trgovine.
 
Posjetitelje su obavijestima na vratima butiga obavijestili da je posrijedi kvar na trafostanici. To je posebno velik problem jer je grad trenutno pun gostiju uslijed produljenog vikenda.

- Sinoć je zbog iznimnog povećanja potrošnje na niskonaponskoj mreži došlo do pregorijevanja transformatora u predjelu Pile. Zamjena transformatora se odužila zbog niza tehničkih i operativnih poteškoća, a ponajviše zbog nemogućnosti ishođenja dozvole za privremenu obustavu prometa čime bi se jednostavnije pristupilo lokaciji kvara.

Radnici Elektrojuga Dubrovnik poduzimaju sve potrebno kako bi se opskrba električnom energijom uspostavila u najkraćem mogućem roku - očitovali su se iz HEP-a na upit Dubrovačkog i zamolili za razumijevanje stanovnike područja zahvaćenog kvarom.

 
Naslovnica Dubrovnik